PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

 

31
Maig
2017

Les obres de renovació de la Bassa encarrilen la recta final, amb un estalvi d’1 milió d’euros

Es manté el calendari per reobrir la piscina després de Sant Joan

Les obres de renovació de la Bassa encarrilen la recta final, amb un estalvi d’1 milió d’euros

Les obres a la Bassa, la piscina més gran de la ciutat, estan en una fase molt avançada i s’acabaran en el termini previst, per la qual cosa l’equipament es podrà obrir de nou passat Sant Joan. La renovació ha posat aquest equipament al dia i ha permès solucionar els problemes que es van detectar de fuita d’aigua des del 2014 i de moviment de terrenys, que van obligar a tancar l’equipament.

"Aquestes obres eren imprescindibles per garantir la continuïtat de la Bassa, una piscina que té un gran valor de social i un ús comarcal”, ha afirmat avui el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, en una visita d’obres amb els mitjans de comunicació. També ha destacat "l’esforç dels tècnics municipals per programar, adjudicar i supervisar unes obres molt complexes i fer-ho de manera que s’han complert els terminis previstos. A més, la bona gestió ha permès d’estalviar més d’1 milió d’euros, amb la qual cosa part d’aquests diners s’han pogut destinar a millores que inicialment no estaven previstes”.

Els treballs de renovació van començar al juliol del 2016 i tenien un pressupost inicial de 3,9 milions d’euros. Finalment es van adjudicar per 2,8 milions i l’estalvi final ha estat d’1.026.505 euros.

Renovació de la Bassa

Les obres van començar amb la consolidació del terreny a base d'injeccions de resines especials. A continuació es va executar la reparació i el reforç estructural del tram del col·lector de Sant Oleguer que discorre per sota de la Bassa. A més de la reparació, es van portar a terme unes actuacions complementàries de millora a la resta del col·lector de Sant Oleguer, que han permès fer una inspecció de tot el seu traçat, des d’on neix, al carrer de Sol i Padrís. I s’han construït diversos pous de registre, que milloraran la inspecció i les tasques de neteja i manteniment en aquest important col·lector de la xarxa de clavegueram de la ciutat.

També s’ha renovat tot el vas de la piscina amb la impermeabilització de totes les juntes constructives i s’ha enrajolat de nou. També s’ha refet el paviment de la passera que travessa la Bassa i el camí transversal de la zona de gespa. Les obres han permès renovar l’illa, construir una rampa d’accés a l’interior del vas i canviar els dos jocs d’aigua.

A més, s’ha renovat el sistema de filtració, amb la col·locació de 5 nous filtres i la instal·lació d’una xarxa nova de canonades i de bombeig, format per cinc bombes de velocitat variable. Finalment, els treballs han inclòs refer tot el sistema de reg i plantar nova gespa a tot el complex.

 

Categories Cultura i esport, Esports Tags esports, la Bassa, renovació