PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

22
Juny
2018

Comença un nou programa de natació gratuïta per a escolars de primària

El programa “Els primers a l’aigua” s’engega el proper mes d’ octubre

Comença un nou programa de natació gratuïta per a escolars de primària

Un total de 524 alumnes de 1r de Primària de 19 escoles públiques de Sabadell participaran, a partir del mes d’octubre, en la primera fase del nou programa municipal de formació en natació utilitària Els primers a l’aigua, que els permetrà aprendre a nedar.

L'activitat formativa tindrà lloc en horari lectiu de manera gratuïta i s’implantarà de manera progressiva. Per això, un cop finalitzada aquesta primera fase es farà una valoració per veure les possibilitats d’ampliar el programa.

Tal com explica la tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, Marisol Martínez,

“la voluntat és posar en marxa una nova iniciativa municipal per fomentar que els infants sàpiguen nedar, que es familiaritzin amb l’aigua,aprenguin a respirar i, més endavant, a surar. I volem fer-ho de manera que sigui un programa universal quegaranteixi la igualtat d’oportunitats de tots elsinfants per adquirir la tècnica bàsica a l’aigua en una ciutat on la natació és un dels esports amb més promoció. En aquest sentit, aprofitarem l’ecosistema que tenim a Sabadell al voltant de l aigua per fer un programa global per a tots els infants de la ciutat”.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, assegura que

“les polítiques socials i educatives han estat des del començament protagonistes en l’acció del Govern municipal. Després que centenars d’infants i joves hagin tingut accés gratuït a la formació artística a les escoles o a classes d’anglès, entre altres accions per fomentar la igualtat d’oportunitats, ara encetem un nou programa per a l’equitat, en aquest cas per garantir que tots els nens i nenes aprenguin a nedar. Perquè el fet que un infant sàpiga nedar no pot dependre de si els pares i mares poden pagar-li o no un curset”.

Metodologia i objectius

L’activitat es plantejarà amb una sessió setmanal durant tot els curs escolar amb un total de 30 sessions per curs que es distribuiran en 3 blocs de 10 sessions progressives. Les activitats tindran una ràtio d’un monitor per a cada 10 alumnes.

Entre els objectius que persegueix el programa destaca la millora de l’autonomia en el medi aquàtic, desenvolupar activitats motrius bàsiques i l’adquisició d’hàbits saludables.

Pel que fa a la gestió de les activitats, es repartirà entre els clubs esportius que disposen de piscines i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), que és la concessionària de les piscines municipals Joan Serra. Així, les piscines on es portarà a terme l’activitat formativa són: el Club Natació Sabadell (Montcada i Can Llong), les Piscines Municipals Joan Serra, el Cercle Sabadellès 1856 i El Club de Tennis Sabadell.

El criteri d’adjudicació de les piscines als diferents centres escolars es farà seguint els següents criteris: proximitat del centre a la piscina, nombre d’alumnes per grup, nombre de tècnics disponibles a les piscines, característiques de l’equipament, disponibilitat horària de l’escola.