PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

ESPORT

 

18
Octubre
2021

Més de 717 alumnes de primària participen en una nova edició del programa per aprendre a nedar Els Primers a l’Aigua

Els cursos s’imparteixen a les piscines del Club Natació Sabadell i a la Piscina Municipal Joan Serra

Més de 717 alumnes de primària participen en una nova edició del programa per aprendre a nedar Els Primers a l’Aigua

Un total de 717 alumnes de primer curs d’educació primària de 22 escoles de Sabadell participen aquest curs en el programa per aprendre a nedar Els Primers a l’Aigua. Amb la iniciativa, es vol fomentar que els infants aprenguin a nedar, es familiaritzin amb l’aigua, aprenguin a respirar i, més endavant, a surar. Els Primers a l’Aigua es du a terme a les piscines municipals Joan Serra i al Club Natació Sabadell (centre Montcada i centre Can Llong).

Tal i com assenyala la regidora d’Esports Laura Reyes

“l’objectiu principal d’aquestes classes és que tots els nens i nenes participants en aquest programa  aprenguin a nedar i assoleixin autonomia en el medi aquàtic. També busquem desenvolupar habilitats motrius bàsiques a l’aigua i fomentar la motivació amb sessions més dirigides al joc i el treball”.

Els primers a l’Aigua estén les oportunitats d’aprendre a nedar dins l’horari lectiu, però, a més, aquesta pràctica esportiva comporta altres múltiples beneficis per als infants d’aquesta edat: es fomenta l'activitat física en la infància, una franja d'edat en què l’esport comporta beneficis com la millora de les capacitats coordinatives, millor coneixement del propi cos i l'autoestima, afavoriment de les relacions socials, creació d'hàbits esportius o d'hàbits higiènics correctes, entre d'altres.

Mesures de seguretat anti-Covid

El curs passat, les classes van tenir una aturada provocada pels efectes de la pandèmia, però es van poder reprendre al març, adaptant-se a les mesures de prevenció anti-COVID. Les sessions d’aquest nou curs també estaran organitzades per tal que les classes, que es porten a terme en horari lectiu, es desenvolupin amb seguretat.

Entre les mesures destaca l’increment del nombre de monitors, per evitar contactes entre diferents grups bombolla. També s’ha adequat l’ús dels vestidors i ha augmentat el nombre d’autobusos que desplacen l’alumnat des de les escoles a les piscines assignades per fer-hi les activitats.

El criteri d’adjudicació de les piscines als diferents centres educatius es fa, com és habitual, seguint els criteris de proximitat de l’escola a la piscina, nombre d’alumnes per grup, nombre de tècnics disponibles a les piscines, característiques de l’equipament i disponibilitat horària del centre. El programa és gratuït per als participants i l’Ajuntament assumeix la totalitat del cost del programa, uns 101.000 euros.

Categories Esports, Infància Tags esports, infància