PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

ESPORT

 

15
Octubre
2021

Prop de 300 nois i noies participaran el proper curs en el programa Esport Jove als Barris, que treballa per la inclusió i la cohesió social

Prop de 300 nois i noies participaran el proper curs en el programa Esport Jove als Barris, que treballa per la inclusió i la cohesió social

L’oferta d’activitats esportives per a joves en risc d’exclusió social a cinc barris de Sabadell preveu la participació, el proper curs, d’uns 300 nois i noies d’entre 8 i 18 anys. Serà en el marc del programa Esport Jove als Barris, que es desenvolupa a Can Puiggener, Torre-romeu, Les Termes, Sant Julià i Ca n’Oriac.

El programa permet a infants i joves beneficiar-se dels mecanismes d’inclusió i cohesió social que proporciona l’esport. Així, els i les participants no només compartiran valors i socialitzaran mitjançant l’oferta d’activitats que facin al seu barri, sinó que mitjançant el programa molts d’aquests joves prendran part en els jocs escolars i en altres activitats.

Les activitats han començat aquest mes i es perllongaran al llarg del curs, fins al juny de l’any que ve. L’Ajuntament destina un total de 105.377,80 euros per dur a terme el programa. El pressupost compta a més amb diferents subvencions de la Diputació de Barcelona, que en el seu conjunt sumen prop de 28.000 euros.  Cada programa d’activitats específic per als diferents barris els duu a terme una entitat gestora: Aristoi (Can Puiggener), Fundació Idea (Torre-romeu), l’AE Can Deu (Sant Julià), Ludoteca Margarida Bedós (Les Termes) i Club Horitzó (Ca n’Oriac).

Integració social per mitjà de l’esport

Esport Jove als Barris és una iniciativa municipal de caràcter gratuït que persegueix la integració dels nois i noies a partir d'activitats esportives i lúdiques, amb els objectius següents:

  • Aconseguir la participació activa dels infants i joves en la dinàmica del barri
  • Fer servir l'esport com a eina d'integració, educació i cohesió social
  • Treballar en el foment del respecte, la tolerància i l'adquisició de valors
  • Donar eines formatives, educatives i de suport als nois i noies més desafavorits
  • Facilitar la incorporació dels joves a una xarxa social normalitzada
  • Facilitar recursos per afavorir la convivència multicultural, amb actuacions que apleguin la població immigrada i l'autòctona i que possibilitin la transmissió, amb l'activitat física i l'esport, dels valors de la diferència i la igualtat.
  • Promoure la igualtat, donant suport als nois i noies que necessitin una especial atenció i treballar per a la convivència i la interculturalitat.

Categories Districtes, Esports Tags cohesió social, esports, joves