PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

11
Octubre
2018

Rècord històric a la Bassa i a les piscines municipals

Han registrat prop de 270.000 banyistes, la xifra més elevada des de la inauguració de l’equipament l’any 1986

Rècord històric a la Bassa i a les piscines municipals

La temporada 2018 de la Bassa i les piscines municipals de Cal Marcet, Olímpia, Campoamor i Parc del Nord marca un rècord històric, amb un total de 269.004 banyistes. La Bassa ha a superat la mitjana dels darrers 10 anys i s'ha acostat als 150.000 usuaris i usuàries.

En paraules de la tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, Marisol Martínez,

“enguany podem parlar d’un balanç molt més que positiu d’usuaris, ja que hem incrementat notablement els banyistes a les quatre piscines dels barris i a la Bassa hem assolit un rècord que supera amb escreix les expectatives que teníem, superant en més de 34.000 els usuaris del 2017. Una de les raons, evidentment, són les altes temperatures de principis d’agost, però també hem de posar en valor les millores que hem fet a les instal·lacions. Som conscients del gran actiu que tenim i de la importància que tenen les piscines per a la ciutadania. Per això treballem per garantir la seva qualitat i accessibilitat”.

La Bassa

L’afluència a La Bassa, que va reobrir les portes l’any passat després d’un procés de reparació que no va permetre obrir l’equipament l’estiu del 2016, ha arribat enguany a superar la mitjana dels darrers 10 anys en 13.672 usuaris i s’ha situat als 149.0218 banyistes.

Aquest increment respecte als darrers anys i a la temporada del 2017, quan es van assolir 114.238 usuaris, és fruit d’un conjunt d’actuacions que han permès oferir un equipament més modern i atractiu. Entre les novetats que s’han implementat aquest estiu destaca: la instal·lació de dos nous tobogans aquàtics i un nou tobogan. També s’ha instal·lat una nova carpa a la zona del restaurant, que ha permès als usuaris gaudir d’una zona d’ombra.

Una altra de les novetats de la temporada 2018 que ha permès acostar la ciutadania fins a la Bassa ha estat la nova línia d’autobusos L15. Aquesta línia comunica directament la Bassa i l’Anella Esportiva de Sant Oleguer amb el centre de la ciutat i permet fer transbordaments i connectar amb la resta de línies d’autobús. La bona acollida de la nova línia, amb 14.276 usuraris i una mitjana de 157 passatges al dia, ha servit per convertir aquest servei de temporada en una línia permanent del servei que ofereix Transports Urbans Sabadell (TUS).

D’altra banda, per primera vegada s’han pogut comprar entrades de totes les piscines de manera anticipada i per internet. Aquesta mesura ha servit per reduir les cues d’accés a les piscines en les hores punta, especialment a la Bassa. Amb el mateix objectiu, enguany també s’ha habilitat una cua d’accés ràpid, que ha permès que la gent que feia cua per entrar pogués comprar l’entrada en aquell precís moment. L’accés s’ha pogut fer doncs, mostrant l’entrada comprada a través del mòbil o bé portant-la impresa en paper. En total s’han venut més de 4.000 entrades en línia.

A més, aquesta temporada s’han posat en marxa dos nous portals web: labassa.cat i sabadellpiscines.cat, des d’on es pot consultar tota la informació relativa a les piscines municipals. Aquest estiu han arribat a tenir més de 127.000 visites entre totes dues.

Es preveu que la propera temporada també es faran millores a les instal·lacions, amb la construcció dels dipòsits per a la recollida d’aigua al perímetre de la Bassa i la recirculació de l’aigua, en el reforç dels ponts de la passera i en la renovació i impermeabilització de l’illa de la Bassa.

Les altres piscines municipals

Les piscines de Cal Marcet, Olímpia, Campoamor i Parc del Nord han registrat enguany una afluència de 119.986 usuaris, 2.527 més que l’any passat. Així, l’afluència d’aquest 2018 ha estat la següent: 33.346 banyistes a Cal Marcet; 29.070 a l’Olímpia; 29.470 a Campoamor i 28.100 al Parc del Nord. De fet, aquest any es supera la mitjana els darrers 10 anys a les quatre piscines amb 10.096 usuaris més.