PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

02
Octubre
2019

Sabadell acull els 35ens Campionats de Catalunya Universitaris 2019-2020

Pren el relleu a l’Hospitalet de Llobregat com a Vila Esportiva Universitària

Sabadell acull els 35ens Campionats de Catalunya Universitaris 2019-2020

Sabadell acollirà les competicions d’equip de la 35a edició dels Campionats de Catalunya Universitaris, entre el mesos de novembre del 2019 i el març del 2020, prenent així el relleu a l’Hospitalet de Llobregat, que ha estat la seu de l’edició anterior. Avui s’ha fet efectiu el traspàs, en el transcurs de la celebració de la cloenda dels 34ens campionats.

La regidora d’Esports, Laura Reyes, ha rebut durant l’acte, celebrat al Paranimf de la Universitat de Barcelona, el relleu de l’Hospitalet com a Vila Esportiva Universitària. Des del mes de novembre i fins al març de 2020, les diferents instal·lacions esportives municipals acolliran les diferents competicions d’equip que formen el programa esportiu dels campionats.

Les competicions que hi tindran lloc són el bàsquet femení i masculí; futbol 11 masculí; futbol 7 femení; futbol sala masculí i femení; handbol masculí i femení; rugbi 7 masculí i femení, i voleibol femení i masculí. Els campionats s’estructuren en una sèrie de jornades, semifinals i finals de cada una de les competicions. El programa previst és:

  • Jornada 1, del 12 de novembre al 5 de desembre de 2019
  • Jornada 2, del 28 de gener al 13 de febrer de 2020
  • Jornada 3 (semifinals), del 18 al 25 de febrer de 2020
  • Finals, del 3 al 5 de març

La tria de Sabadell com a seu dels campionats ha estat promoguda per la UAB, encarregada aquest any de coordinar l’Esport Català Universitari amb el suport de la resta d’universitats catalanes. Entre els motius hi ha la qualitat dels equipaments esportius de la ciutat, la capacitat tècnica per absorbir aquest tipus de campionats, la proximitat entre instal·lacions i amb la mateixa UAB i, també, perquè a Sabadell es troba la seu de la facultat d’Economia i Empresa de l’Autònoma.

Esport Universitari

Aquesta competició té per objectiu de fomentar la pràctica esportiva entre les persones integrants de les comunitats universitàries, ja que hi poden participar estudiants, personal docent i investigador i personal d’administració i serveis. Els campionats de Catalunya Universitaris també inclouen un gran nombre d’esports individuals, com ara, l’atletisme, la natació, la cursa de muntanya, el karate, el tennis o la mitja marató, entre altres.

El campionat es fa cada any en una població per tal de potenciar la vinculació de la universitat amb la societat i donar-li més visibilitat. Les darreres ciutats que han estat seu del campionats són l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Barcelona, Igualada i Sant Cugat del Vallès.