PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

10
Juliol
2014

Sabadell s’afegeix a la campanya Mulla’t per l’esclerosi múltiple amb activitats a cinc espais de la ciutat

La jornada està prevista per al proper diumenge, 13 de juliol

Una vegada més, Sabadell es suma a la celebració de la campanya Mulla’t per l’esclerosi múltiple, organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM). És per això que la jornada, prevista per al proper diumenge, 13 de juliol, comptarà amb activitats a la Bassa, les Piscines municipals Joan Serra –gestionades per la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC)–, al Cercle Sabadellès 1856, al Club de Tennis Sabadell i al Club Natació Sabadell (CNS). D’aquesta manera, la ciutat se suma, un any més, a aquesta acció solidària en favor de les persones afectades.

Avui, durant la presentació de les activitats, el tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Josep Ayuso, ha volgut

destacar la col·laboració i complicitat de les entitats i agrair-los el seu compromís ja des de fa molt anys

amb aquesta campanya. Una campanya, ha dit Ayuso, que vol

donar informació sobre aquesta malaltia, sensibilitzar el conjunt de la població i recaptar fons

per la lluita contra l’esclerosi i per la millora de la qualitat de vida dels afectats i les seves famílies.

Per la seva banda, la regidora de Salut, Cristina Moreno, ha volgut també agrair la sensibilitat de tots aquells que hi col·laboren i ha recordat l’empenta de la FEM,

que ha aconseguit que aquest sigui el segon acte solidari més multitudinari de Catalunya. 

També ha explicat que, juntament amb la jornada del Mulla’t, la FEM ha organitzat altres propostes. Entre les activitats, durant el mes de juliol, un miler d’establiments a Catalunya vendran l’oli OleAurum, elaborat per petits productors catalans, que cedeixen un euro a la FEM per cada ampolla d’oli venuda. Els supermercats Bon Preu, Condis, Caprabo, Casa Evaristo, Plus Fresc, Sorli Discau, Valvi i Llobet són els que venen l’oli del Mulla’t. D’aquesta manera, ha dit Moreno

l’oli i l’aigua s’uneixen per primera vegada

per aquesta causa solidària.

L'esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal. Amb la campanya es vol fer una crida a la col·laboració ciutadana per contribuir, entre tots i totes, perquè es continuï investigant i així avançar en les causes i els tractaments, cada vegada més efectius. Així mateix, es vol col·laborar en la millora de la qualitat de vida dels malalts i familiars.

Diumenge, l’activitat programada a cadascun dels espais adherits serà la següent:

La Bassa

A la Bassa es muntarà un espai promocional per a la venda de productes (tovalloles, samarretes, gorres) des de les 10 a les 14h. Els diners que es recullin  es donaran a la FEM.

Durant tot el dia es farà promoció de la campanya i s’animarà als visitants perquè nedin en solidaritat amb la Fundació. Es donarà un diploma commemoratiu a les persones que ho facin. A les 12h. es convidarà al públic a ficar-se a la piscina, un acte que es repeteix a totes les piscines adherides a la campanya.

Cercle Sabadellès

Es reservarà una part de la piscina per a aquelles persones que vulguin col·laborar fent metres nedant. Cada participant rebrà un diploma acreditatiu, amb els metres nedats. S’instal·larà una carpa de venda de productes de la campanya. En paraules del gerent del Cercle, Joan Homs, a l’entitat “aquesta jornada es viu com una festa on la gent hi participa moltíssim. Es tracta d’una activitat necessària i espero que puguem continuar col·laborant-hi molts anys”.

Club de Tennis Sabadell

L’entitat tindrà un espai dedicat a la venda dels productes de la campanya per a la recaptació de fons. El vicepresident esportiu del Club de Tennis, Lluís Duran, ha explicat que “fa dies que estem fent difusió entre els socis. Volem posar el nostre granet de sorra per col·laborar-hi”.

Club Natació Sabadell

La Fundació del Club Natació Sabadell ha concentrat els actes a la piscina de 25 metres del carrer dels Montcada, on els socis i sòcies podran nedar per la campanya. Hi haurà també un punt informatiu, amb voluntaris de la FEM, i de venda de productes.

La directora de la Fundació, Mònica Espinós, ha comentat que “fem difusió també a través dels campus d’estiu i els esplais del Club”. Per la campanya, els nens i nenes muntaran un puzzle amb la imatge del Mulla’t.

Piscines Municipals Joan Serra

Tal com ha explicat el coordinador d’activitats de les Piscines, Sergi Espinal, “habilitarem un carril per la campanya, comptarem amb voluntaris i farem venda de material”. D’aquesta manera tothom que vulgui col·laborar podrà nedar metres a la piscina i rebrà un diploma acreditatiu. També es podran comprar productes de la Campanya o fer donatius.

Espinal ha explicat també que la UFEC farà una aportació per valor de les entrades puntuals que es venguin aquell dia.

Més informació i altres maneres de col·laborar-hi