PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

ESPORT

 

25
Febrer
2021

SBD Esport Hub celebra la segona Matinal d’Innovació

Serà una sessió virtual centrada en experiències de pols d’emprenedoria i innovació en esport i salut a nivell català

SBD Esport Hub celebra la segona Matinal d’Innovació

L’Ajuntament de Sabadell, per mitjà del projecte “SBD Esport Hub”, vol potenciar el sector esportiu com a vector econòmic i d’innovació que impulsi la generació de riquesa i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, com un dels reptes principals de ciutat a curt i mitjà termini.

És per això que el divendres 26 de febrer tindrà lloc la segona Matinal d’Innovació en format telemàtic, en què es presentaran experiències d’èxit de pols d’emprenedoria en esport i salut, com ara el “Barça Innovation Hub”, Andorra Esports Clúster, INDESCAT-Catalan Sports Cluster, Barcelona Tech City i el Parc Taulí.

La sessió, que està programada de les 12 a les 2 del migdia, és oberta a tothom i funciona amb inscripció prèvia a través d’aquest enllaç: http://hubb30.cat/ca/els-hubs-esportius-xarxes-expertes.

Sabadell vol posicionar-se com un referent en l’economia de l’esport, amb creació de noves empreses i d’oportunitats laborals de valor afegit dins d’aquest context global favorable, si converteix una realitat social ja molt sòlida en l’àmbit de l’esport també en un vector principal del seu desenvolupament econòmic, i de recuperació després de la crisi ocasionada per la pandèmia de coronavirus.

El “SBD Esport Hub” pretén esdevenir una xarxa estable de múltiples actors rellevants de la ciutat (administració, universitat, empresa i ciutadania) per sumar esforços, compartir estratègies i implementar conjuntament a Sabadell a curt i mitjà termini accions tangibles vinculades a emprenedoria, formació i recerca en l’àmbit de l’esport i la salut, cercant el finançament extern adient, públic i/o privat, per portar-les a terme.

Els objectius estratègics potencials que es plantegen per al “SBD Esport Hub” són els següents:

  • • Convertir Sabadell en un espai de testeig i demostració d’innovacions en l’àmbit de l’esport. Especialment a l’espai urbà Gran Via - Ripoll com a “living lab” de l’Esport.
  • • Fomentar l’emprenedoria, la recerca i la formació en l’àmbit de l’esport a Sabadell. De ser una ciutat referent en pràctica esportiva a ser-ho també en emprenedoria/ocupació/formació esportiva (“start-up” city).
  • • Potenciar els actius esportius de la ciutat o crear-ne de nous.
  • • Potenciar el turisme esportiu i MICE (Reunions, fires i congressos).

Com un primer pas en la conceptualització i la constitució d’aquest “hub” de l’esport a Sabadell, durant el primer semestre de l’any 2021 l’Ajuntament està organitzant, conjuntament amb el Parc de Recerca de la UAB, unes sessions específiques de reflexió, trobada i compartició de coneixement anomenades “Matinals d’Innovació”, en què participen actors locals i nacionals rellevants per la temàtica del “Sabadell Esport Hub” i comencin a generar-se sinergies, vinculacions i intercanvis productius entre ells, identificant, a partir de diverses ponències inspiradores de persones expertes, quines podrien ser les futures accions compartides que concretin els objectius estratègics del “hub”.

En la primera matinal sobre el “SBD Esport Hub”, que va tenir lloc el passat 11 de desembre de 2020, amb el títol “Sabadell, epicentre de l'esport”, es va abordar amb els actors locals dels sectors empresarial i esportiu el mapa d’actius existents a la ciutat en l’àmbit de l’esport, es va valorar l’oportunitat d’impulsar el nou “hub” i es van analitzar els seus principals desafiaments. La primera sessió es pot re-visionar íntegrament a l’enllaç següent: https://youtu.be/-pgGFRhqiiM.

La matinal que tindrà lloc aquesta setmana se centrarà en les possibles funcions d’un “hub”, per entendre les condicions i exigències que cadascuna comporta i, en definitiva, contribuir a determinar el caràcter específic i singular del SBD Esport Hub. Repetint el format de la sessió prèvia, nou professionals amb experiència en el món dels clústers, els “hubs” i l'emprenedoria de l'àmbit de l'esport, oferiran en obert breus ponències sobre les propostes de valor dels hubs, i sobre els seus desafiaments: s’aprofundirà en l’anàlisi dels desafiaments del “SBD Esport Hub”, amb qüestions relacionades amb els beneficiaris i les propostes de valor dels “hubs”; finançament i governança, i talent i treball en xarxa.

L’objectiu de les ponències és que l’experiència professional i el punt de vista expert d’aquests ponents afavoreixi la presa de decisió sobre el posicionament del SBD Esport Hub, i contribueixi a la viabilitat del seu desplegament.

Categories Esports, Economia i treball, Innovació Tags esports, innovació, promoció de la ciutat