PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 

26
abril
2024

En marxa el procés de renovació de membres del Consell de la Infància i l’Adolescència

Les candidatures es poden presentar fins al 17 de maig

En marxa el procés de renovació de membres del Consell de la Infància i l’Adolescència

Aquest mes d’abril ha començat el procés de renovació del plenari del Consell de la Infància i l’Adolescència. Les sessions informatives, adreçades a alumnat de 4rt a 6è de primària, s’estan fent a les escoles i als centres d’educació no formal de la ciutat fins al 10 de maig. A petició del mateix Consell, del total de 100 places se’n reserven 50 per la participació d’adolescents (50 places per a infants i 50 per a adolescents).

Les sol·licituds de candidatura al Consell es poden presentar fins al 17 de maig i el sorteig se celebrarà de manera pública el proper 5 de juny, a les 17:30h, al Casal Pere Quart. La publicació dels resultats es realitzarà al dia següent, 6 de juny, a la web del Consell. El càrrec té una durada de dos anys. Amb les persones que no hagin resultat escollides membres del Consell en un primer moment, es confeccionarà una llista ordenada de suplències.

Què és el Consell de la Infància i l’Adolescència?

El Consell dels Infants i Adolescents de Sabadell és un òrgan municipal de participació infantil, un espai on infants i adolescents treballen i posen en pràctica els seus drets. Els membres poden expressar les seves idees i opinions i proposar accions per transformar i millorar la ciutat, que l'Ajuntament escolta i té en compte.

Durant les reunions del Consell es trien alguns temes a tractar, que es treballen durant l'any. És un espai on divertir-se, participar en la comunitat i conèixer a nenes i nens d'altres centres escolars, entitats, esplais i districtes.

Aquest espai de participació s’organitza en les comissions de zona, estructurades en 7 àrees que corresponen als districtes de la ciutat, i es reuneixen un cop al mes. També existeix la Coordinadora de comissions de zona, que s’encarrega de preparar les sessions i coordinar el treball de les comissions. El Consell Plenari és l’òrgan més important, on es prenen les decisions i es reuneix dos cops l’any.

Vídeos relacionats:

Categories Infància Tags Casal Pere Quart, Consell de la Infància i l’Adolescència, participacio