PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 

18
Juliol
2019

La sessió plenària del Consell dels Infants presenta el treball realitzat i les propostes de futur

Uns 50 nois i noies es reuneixen a la Biblioteca Vapor Badia

La sessió plenària del Consell dels Infants presenta el treball realitzat i les propostes de futur

Prop de 50 nens i nenes membres del Consell dels Infants han participat en la segona sessió plenària del Consell, a l’Auditori de la Biblioteca del Vapor Badia, on han presentat el treball realitzat aquest curs i el plantejat pel curs vinent, així com la participació a diferents actes de la ciutat.

El Ple ha donat compte de la participació activa en dos actes de ciutat, els dies internacionals de la Dona i del de Commemoració en Memòria de les Víctimes  de l’Holocaust, respectivament. A més, s’ha explicat el treball amb diferents serveis municipals per al coneixement i foment dels camins escolars segurs, el tema principal escollit pel Consell i sobre el que es treballarà durant tot l’any.

La regidora de Cicles de Vida, Sònia Sada, ha donat la benvinguda als i les conselleres i ha destacat la importància,

“del vostre dret a opinar, a participar de la vida de la ciutat, i a ser escoltats i escoltades per part del govern municipal, que en la mesura que pugui tindrà en compte les vostres propostes”.

L'acte ha aprovat, d’altra banda, l’acta de la primera sessió plenària del passat 20 de novembre, celebrada a l'Espai Cultura Fundació Caixa Sabadell 1859, on es va escollir el logotip que els i les representa i es va realitzar la presentació dels dinamitzadors i dinamitzadores del Consell.

Aquesta sessió ha servit també per presentar una proposta dels membres del Consell dels Infants i Adolescents, per tal que els nois i noies que haurien de deixar el seu lloc a nous companys i companyes, puguin continuar al Consell. La propera sessió plenària (es fa dues anualment) tindrà lloc el 20 de novembre, coincidint amb la celebració del Dia Universal del Drets dels Infants.

Transformar la ciutat

Els Consell dels Infants i Adolescents de Sabadell és un espai on nois i noies poden expressar les seves idees i opinions i proposar accions per transformar la ciutat. Les propostes es fan arribar al govern municipal per tenir-les en compte. És una de les accions previstes en el Pla Local de la Infància i l’Adolescència, que ordena i defineix l’actuació municipal per a la millora de la qualitat de vida d’infants i adolescents a Sabadell.

Durant les reunions del Consell s'escull un tema a tractar i es treballa durant l'any. També dona a conèixer els drets dels infants. S’organitza en comissions de zona, que es reuneixen periòdicament en horari extraescolar i en un plenari, que es convoca dos cops l’any. El plenari és l'òrgan més important, el que pren les decisions. Està format per un màxim de 100 infants i adolescents de Sabadell d'entre 9 y 12 anys, amb el suport de persones dinamitzadores.

Els consellers i les conselleres s'escullen per sorteig, entre les persones que s'apuntin, per mitja del centre escolar, esplais, clubs, etc..  Cal que el pare, mare o persona tutora l'autoritzin.

Categories Infància Tags consell dels infants