PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

Capçalera innovació

SABADELL INNOVACIO
06
Juliol
2017

Els socis de la xarxa Eurotowns analitzen a Sabadell projectes d’innovació socioeconòmica

Eurotowns aplega una vintena de ciutats mitjanes europees de 7 països diferents

El Consell Executiu de la xarxa de ciutats mitjanes europees Eurotowns està celebrant des d’ahir una reunió ordinària al Centre de Promoció Empresarial de Sabadell per tractar diferents aspectes vinculats de les poblacions associades. Hi participen municipis d’ Alemanya, Itàlia, Països Baixos, Suècia, Bèlgica i Regne Unit, a més de les ciutats catalanes de Girona, Manresa i Sabadell.

Els objectius compartits de les ciutats que conformen la xarxa a l’actualitat són fomentar l’aprenentatge continu al llarg de la vida, l’economia del coneixement, el transport sostenible i un creixement socialment inclusiu.

La xarxa planteja també reforçar la incidència en accions concretes de foment de la innovació al territori i la possibilitat d’intercanvi de bones pràctiques en aquest àmbit. Una altra línia de treball és la col·laboració en projectes europeus en temàtiques comuns d’interès, en el marc de la innovació i l’especialització econòmica dels territoris. D’altra banda, Eurotowns permet la representació dels interessos dels seus membres davant les institucions europees.

Una vintena de ciutats europees

La xarxa Eurotowns és una iniciativa que inclou prop de 20 ciutats europees de 7 països diferents. Tenen una població d’entre 50.000 i 250.000 habitants. De fet, Eurotowns es va crear l’any 1991 perquè ciutats d’aquestes característiques poguessin tenir un paper important en la vida econòmica i social d’Europa i poder assegurar que aquest fet quedés reflectit adequadament en el desenvolupament de la legislació europea. La incorporació de Sabadell data de l’any 2009. Lidera el grup de treball d’Innovació i també és membre del Consell executiu de la xarxa.

La participació a Eurotowns ha permès a Sabadell conèixer altres territoris per portar endavant projectes conjunts i obtenir-ne finançament per a actuacions locals. Alguns dels projectes desenvolupats en els últims anys han estat ESIMeC (Economic Strategies and Innovation in Medium Size Cities) sobre l’adaptació de la formació a les necessitats econòmiques locals o el projecte Complex Challenge Innovative Cities (CCIC) d’innovació en l’administració.