PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
SABADELL INNOVACIO
09
Febrer
2015

Sabadell rep la distinció de Ciutat de la ciència i la innovació atorgada per la Xarxa Innpulso

La xarxa està formada per 56 ajuntaments i va ser creada pel Ministeri d'Economia i competitivitat l'any 2010

Aquest matí, l’Ajuntament de Sabadell ha rebut, per part de la Xarxa INNPULSO, la distinció Ciutat de la ciència i la innovació. L’acte, que s’ha celebrat a Burgos, també ha atorgat aquest títol a les ciutats d'Alzira, Àvila, Molina de Segura, Ontinyent, Palència, Riveira, Sant Feliu de Llobregat, Santiago de Compostel·la, Alcalá de Henares, Logronyo, Mataró, Oviedo, Pamplona i San Cristóbal de la Laguna. Totes aquestes ciutats van presentar candidatura l'any 2014.

La Xarxa INNPULSO de ciutats de la ciència i la innovació, creada pel Ministeri d'Economia i Competitivitat l'any 2010, està formada per 56 ciutats espanyoles que han fet un esforç per potenciar el coneixement i les infraestructures innovadores científiques, tecnològiques i socials, propiciant el canvi cap a un model econòmic sostenible. Anualment s'han ampliat les ciutats membres de la xarxa.

Per la concessió de la distinció el jurat ha valorat aspectes com ara les iniciatives que cada candidat desenvolupa per la prestació dels serveis públics, de govern electrònic, de lliure accés a la informació, d'innovació adaptada a la ciutadania, etc., així com actuacions de foment de la Compra Pública Innovadora com a eina tractora de la R+D+I, i d'altres projectes d'innovació vigents i previstos per al període 2014-2016.

En aquest sentit, Sabadell va presentar en la seva candidatura projectes ja desenvolupats com el clúster de salut i innovació, l'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'Autònom, l'impuls de l'associació Àmbit B30, el projecte de dades obertes, els espais de co-working posats a disposició dels emprenedors o els diversos projectes amb participació de l'Ajuntament de Sabadell que han obtingut finançament de les institucions europees: District of Future, Demoware, Complex Challenge Innovative Cities, recollida pneumàtica de residus o la gestió de l'enllumenat públic per part d'una empresa de serveis energètics amb instal·lació de LED.

El regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez, ha valorat molt positivament aquest reconeixement i ha dit: “l'acceptació de la distinció i la pertinença a aquesta xarxa suposa diversos beneficis per l’impuls de la innovació en els municipis guardonats, essencialment referits a majors possibilitats per fer difusió i promoció dels projectes d’innovació que es vulguin desenvolupar a l’Ajuntament. Un dels objectius més importants de la xarxa és la promoció de la compra pública innovadora a nivell municipal”.

Ciutats que conformen la Xarxa Innpulso

La Xarxa Innpulso està formada per un total de 56 ciutats dividides en les tres categories segons el seu nombre d'habitants. Ciutats Petites: <20.000 habitants; Ciutats Mitjanes: > 20.000 i <100.000 habitants; Ciutats Grans: > 100.000 habitants.

  • Ciutats Petites: Abanto Zierbena, Buenavista del Nord, Cervera, Ejea dels Cavallers, Ermua, Etxebarri, Gata de Gorgos, Gotarrendura, La Solana, Els Sants de Maimona, Port Lumbreras, Salines i Vilanova del Camí.
  • Ciutats Mitjanes: Adeje, Alcala de Guadaira, Alcoi, Alzira, Almendralejo, Àvila, Avilés, Càceres, Cerdanyola del Vallès, Eibar, Molina de Segura, Ontinyent, Palència, Rivas Vaciamadrid, Riveira, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat , Santiago de Compostel·la, Viladecans, Vila-Real i Yecla.
  • Ciutats Grans: La Corunya, Alcalá de Henares, Barakaldo, Bilbao, Burgos, Dos Hermanas, Gijón, Lleida, Logronyo, Madrid, Màlaga, Mataró, Móstoles, Oviedo, Pamplona, Sabadell, San Cristóbal de la Laguna, Sant Sebastià, Santander, Terrassa, València i Valladolid.