PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

03
abril
2020

COVID-19: Els lliuraments d'aliments del Rebost Solidari se substituiran per targetes moneder

Es preveu que la mesura es pugui començar a aplicar la propera setmana

COVID-19: Els lliuraments d'aliments del Rebost Solidari se substituiran per targetes moneder

L'Ajuntament i el Rebost Solidari estan treballant perquè els repartiments d'aliments previstos de cara a la setmana que ve siguin substituïts per targetes moneder, que seran lliurades a les famílies perquè puguin comprar aliments. Aquestes targetes tindran validesa fins a mitjan mes de maig, carregades amb l'import corresponent a aquest període, per seguir garantint l'alimentació de les famílies en situació de vulnerabilitat mentre duri el confinament i el període d'alarma pel Coronavirus.

El repartiment d’aliments ha estat una de les qüestions tractades avui al Comitè d’Emergències Municipal que diàriament repassa l’estat de la ciutat en relació amb el coronavirus i pren les mesures adients.

  1. Els lliuraments de l'anterior quinzena es van fer en tres punts cardinals (Fira Sabadell, Escola Pau Casals i Escola Amadeu Vives), amb el suport de la Creu Roja, ja que gran part del voluntariat de les entitats del Rebost és d'edat avançada i, per tant, població de risc. Amb el nou sistema de les targetes moneder es vol garantir l'alimentació d'aquestes famílies alhora que es redueixen al mínim els desplaçaments, concentració i contactes entre persones.
  1. El Govern de Sabadell, a més, vol agrair la col·laboració de l’exèrcit a la ciutat per contribuir a la neteja i desinfecció de diferents residències. Concretament els militars procedents de València, que formen part d'un regiment especialitzat en lluita contra Nuclear, Biològic i Químic (NBQ), han participat en la desinfecció de la Residència Jardins Castellarnau (av. de la Pau); la Residència Sardà i Salvany (Hermanitas de los Ancianos Desemparados) del carrer de Sant Joan, i la residència Vivaldi del carrer de Portugal, on són aquests dies.
  1. Així mateix, l’Ajuntament vol agrair la tasca feta pels treballadors i treballadores del cos de Bombers de la Generalitat que han desinfectar la residència d'ATENDIS i transportar amb les seves grues persones amb mobilitat reduïda a l’Hotel Verdi. En aquest sentit, l’Ajuntament també ha col·laborat en aquest tipus de desplaçaments organitzant viatges amb transport adaptat.
  1. Pel que fa al cos de Bombers, també es vol posar en valor l’ajuda que està oferint en les feines per la convertir la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya en el nou Hospital Temporal Vallès Salut, que ha de donar suport a la Corporació Sanitària Parc Taulí en l’actual situació d’emergència sanitària.
  1. D’altra banda, des del diumenge 15 de març, i fins ahir dijous, la Policia Municipal ha interposat 695 denúncies per desobediència als agents o per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma, 37 de les quals es van interposar en el dia d’ahir.
  1. Cal destacar, però, que la gran majoria de la població està complint amb el confinament, l’Ajuntament recorda la importància que tothom respecti les mesures decretades i fa una crida perquè la ciutadania resti a casa seva. El Govern municipal apel.la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament l’actual situació.

Categories Ajuntament, coronavirus Tags Associació Rebost Solidari, coronavirus, Covid-19, Rebost Solidari