PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

30
Octubre
2023

La Junta de Govern aprova o adjudica projectes per prop de 3,2M€ i rep gairebé 5M€ dels Next Generation per a la ZBE i avançar cap a un transport urbà més sostenible

La Junta de Govern aprova o adjudica projectes per prop de 3,2M€ i rep gairebé 5M€ dels Next Generation per a la ZBE i avançar cap a un transport urbà més sostenible

La Junta de Govern Local d’avui dilluns, 30 d’octubre, ha aprovat, licitat o adjudicat projectes de ciutat per un valor total proper als 3,2 milions d’euros, que s’invertiran en la creació d’una zona de jocs inclusius a la plaça de les Medes, la renovació de l’enllumenat del Complex Olímpia, la reforma de la plaça de Mossèn Geis i la nova Oficina d’Entitats i Voluntariat. Així mateix, l’Ajuntament ha acceptat prop de 5 M€ procedents dels fons europeus Next Generation per a la transformació digital i sostenible del transport urbà i la implantació de les zones de baixes emissions.

Nova zona de jocs infantils a la Plaça de les Medes

Amb l’objectiu de continuar avançant en la millora dels espais públics destinats als infants a tots els barris de la ciutat, s’ha aprovat de manera inicial el projecte per instal·lar una nova zona de jocs inclusius a la Plaça de les Medes. El nou espai infantil inclourà diferents aparells de joc que oferiran un ampli ventall d’oportunitats de joc per a infants de diferents edats i habilitats. El pressupost d’execució es de 412.228,81 euros.

Renovació de l’enllumenat del Complex Olímpia

La Junta ha adjudicat les obres de millora lumínica i eficiència energètica de la il·luminació dels camps de futbol del Complex esportiu Olímpia. L’actuació compta amb un pressupost de 102.382,84 euros i anirà a càrrec d’Elecnor Servicios y Proyectos. Amb els treballs es millora la il·luminació i s’avança en la lluita contra el canvi climàtic. I és que una de les estratègies per reduir el carboni en els àmbits urbans és augmentar l’eficiència energètica dels equipaments.

Reforma de la Plaça de Mossèn Geis

El projecte d’obres per reformar la plaça de Mossèn Geis continua endavant amb l’aprovació de l’expedient de contractació dels treballs. El pressupost de licitació és de 481.771,02 euros, dividit en dos lots: un d’edificació i un altre d’urbanització. El termini d’execució previst seria de 4 mesos, un cop iniciats els treballs.

Amb el projecte es reformarà la plaça de manera integral  i es construirà una porxada a l’espai central. Es millorarà la jardineria, es plantaran arbres per tal de crear nous espais d’ombra i s’incorporaran bancs i zones d’estada que complementin els espais de jocs, per tal de crear un espai del qual pugui gaudir tota la família.

Aquesta acció s’emmarca en un projecte de millora de l’accessibilitat entre els dos costats de la Gran Via, que inclou la renovació de diferents espais.

Nova Oficina d’Entitats i Voluntariat

Les obres per a la construcció de l’edifici que ha d’acollir la nova Oficina d’Entitats i Voluntariat s’han licitat en dos lots per separat: el lot 1, d’arquitectura, s’ha adjudicat a l’empresa Bluedec SL per un import de 1.529.652,09 euros; i el lot 2, d’instal·lacions, a l’empresa Istem SL, per un pressupost de 662.046,10 euros.

L’antiga Escola Riu-sec acollirà la nova Oficina d’Entitats i Voluntariat, el servei de Participació Ciutadana i el Punt del Voluntariat.

Next Generation

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha atorgat els ajuts econòmics corresponents a la segona convocatòria del Programa per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà.

L’import total de la subvenció acceptada avui per l’Ajuntament de Sabadell és de 4.927.659,33 euros, que es destinaran a projectes com la construcció del carril bici que connectarà Sabadell i Terrassa, la millora de l’accessibilitat i seguretat d’itineraris per a vianants i ciclistes a la Gran Via i Raval d’Amàlia, millora d’entorns escolars, actuacions per a la pacificació del trànsit a diferents indrets i accions per a la renovació i millora del transport públic i la seva adaptació al canvi climàtic.

Categories Ajuntament, Sabadell 2030, Govern, Projectes Estratègics Tags Junta de Govern