PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

26
Novembre
2019

Acord entre l’Ajuntament de Sabadell, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l’AV de Merinals per encarregar un estudi independent que determini l’estat real de 170 habitatges

El conveni que estableix les condicions de l’encàrrec se signarà els propers dies

Acord entre l’Ajuntament de Sabadell, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l’AV de Merinals per encarregar un estudi independent que determini l’estat real  de 170 habitatges
Vista aèria del barri dels Merinals (Google Maps)

L’Ajuntament de Sabadell, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i els veïns dels habitatges de Merinals han arribat a un acord sobre les condicions del conveni que permetrà encarregar un estudi independent on es determini l’estat real de 170 habitatges. Es culminen d'aquesta manera mesos de negociacions per arribar a un acord  i avançar cap a una solució per aquests veïns i veïnes.

El contingut de l’acord va quedar  tancat en una trobada a tres bandes, celebrada el passat 7 de novembre. A la reunió van assistir el regidor d'Acció Social i Habitatge de l’Ajuntament de Sabadell, Eloi Cortés; la directora de l'Agència de l'Habitatge, Judith Gifreu; el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS), Manuel Navas; el president de l'AVV Arraona-Merinals, Francisco García i el representant de la Comissió d'Afectats, Jaume Garcia, així com tècnics del Servei d'Habitatge de l'Ajuntament i altres directius de l'Agència.

El conveni té com a objectiu encarregar la realització d'un estudi que determini l'estat real de 170 habitatges, per concloure si poden ser rehabilitats o s'han d'enderrocar, com també incloure un càlcul del cost estimat d'aquestes operacions. Els pisos que seran objecte de l’estudi independent corresponen als blocs 39, 40, 41, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 i 57 (fase II) d’Arraona-Merinals. 

El text inclou, entre d'altres elements, el compromís de les tres parts d'acceptar i respectar els resultats de l'informe, així com garantir la imparcialitat de l'equip tècnic que elabori el document; la constitució d'una comissió de seguiment del conveni formada per representants de cadascuna de les parts; la comparativa amb els 6 blocs pendents d'enderroc que queden al barri; i, finalment, el compromís de constituir una taula que, un cop coneguts els resultats de l'informe, abordi les fórmules per al finançament de les actuacions que se'n derivin.

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya, amb els criteris definits pel conveni, encarregarà la realització de l'informe al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), el cost del qual serà assumit a parts iguals per Agència i l'Ajuntament de Sabadell.

En les properes setmanes està prevista la signatura pública del conveni entre les tres parts així com una assemblea amb el veïnat afectat per exposar els detalls del text.

Categories Districtes, Habitatge, Participació ciutadana, Urbanisme i Habitatge Tags Agència de l’Habitatge de Catalunya, Arraona-Merinals, districte 5