PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

27
Juliol
2020

Adjudicada la redacció del projecte per recuperar una part de l’edifici de Sallarès i Deu i adequar-lo com a Centre d’Innovació Social Tecnològic

La Junta de Govern Local ha adjudicat avui la redacció del projecte del Centre d’Innovació Social i Tecnològic que s’ubicarà a una part de l’edifici de Sallarès i Deu i també del projecte per a la consolidació estructural i estanqueïtat de la resta de l’immoble. El doble encàrrec s’atorga a Julià Arquitectes Associats, autors de la proposta guanyadora del concurs convocat a aquest efecte. L’import de l’adjudicació és de 284.594,50€.

El Centre d’Innovació Social  i Tecnològic, vinculat al Vapor Llonch, es situarà a la nau A i el pati B, amb una superfície total de 2.079,65 m2. L’execució dels treballs per a la seva adequació serà cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER, dins del objectiu de “Promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació”, que disposa d’un import inicial de 1.781.359 euros.

L’edifici industrial Sallarès i Deu és un conjunt format per quatre naus paral·leles als carrers de Cellers i de Viladomat i un cinquè edifici que se situa perpendicular a aquestes i donant front de façana al carrer de Jacint Verdaguer.  La construcció és un bé protegit pel Pla especial de protecció dels béns arqueològics, mediambientals i arquitectònics de Sabadell, sent les naus principals obra de l’arquitecte modernista Lluís Muncunill.

Proposta guanyadora

 

Pel que fa a la proposta guanyadora al concurs convocat, es va presentar sobre el lema “Intersticis Actius” i en destaca:

El manteniment de l’esperit del conjunt industrial existent en la seva proposta d’intervenció global .

L’estratègia oberta de transformació en etapes.

El manteniment de la claredat de l’ordenació i l’ordre de la seva tipologia estructural, recuperant el ritme i la composició de les naus principals.

La proposta com a gran contenidor flexible i adaptable, la sostenibilitat funcional i les mesures de gestió energètica.

La flexibilitat per permetre l’adaptació a usos diversos.

Les propostes pel que fa a la consolidació estructural i estanqueïtat de l’edifici patrimonial.