PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

04
abril
2022

Adjudicades les obres per convertir el carrer de Goya en una Rambla més verda on es guanyarà espai, comoditat i seguretat per als vianants

Adjudicades les obres per convertir el carrer de Goya en una Rambla més verda on es guanyarà espai, comoditat i seguretat per als vianants

El carrer de Goya es renovarà per donar lloc a una nova rambla al sud de la ciutat on els vianants podran passejar de manera més còmoda i segura, on es guanyaran espais d’ombra i també més vegetació. La Junta de Govern Local ha adjudicat les obres de l’actuació per un pressupost de 514.132,11 euros. Un cop comencin els treballs, a càrrec de l’empresa Hercal Diggers, tindran una durada aproximada de set mesos: sis per a obra civil i un més per a la ubicació de jardineria i mobiliari urbà. La renovació donarà resposta a una antiga reivindicació dels veïns i veïnes i s’ha consensuat amb les entitats veïnals de la zona.

Amb el projecte es renovarà una de les voreres del carrer, entre els passeigs del Comerç i d’Espronceda. D’aquesta manera, es solucionarà el deteriorament que pateix la via a causa de l’envelliment de la superfície i del creixement de les arrels dels arbres. L’actuació permetrà reproduir el concepte de vorera ampla amb doble alineació d’arbrat, que formarà una rambla amb ombra de passeig i estada per al veïnat.

La substitució de l’arbrat més proper a les façanes i la pavimentació de la vorera amb materials de més qualitat i diferents característiques dels actuals renovarà visualment tot l’espai.

A més, la continuïtat de la vorera del carrer de Goya pacificarà la connexió, mitjançant una plataforma remuntable, amb els carrers de Lluís Creus i de Fernán Caballero, fent així més segurs els accessos i sortides de vehicles respecte d’aquestes vies.

El projecte també inclou l’enjardinament i la millora paisatgística de les dues rotondes a l’inici i final del tram on s’actuarà.

Tot plegat s’emmarca dins les estratègies Fem Barri, per tal que les millores a l’espai públic arribin a tot Sabadell, i del Sabadell Més Verda, per naturalitzar i potenciar el verd als espais públics de tota la ciutat.

Categories Districtes, Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags carrer de Goya, Districte 6, espai públic, Fem Barri, Sabadell Més Verda, urbanisme