PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

13
Desembre
2019

Amb motiu de l’episodi de vent, l’Ajuntament suspèn totes les activitats esportives previstes per avui a l’aire lliure i recomana no anar a parcs infantils ni tampoc a espais amb arbrat

Els serveis municipals han contactat amb els centres educatius perquè els infants no surtin al pati

Amb motiu de l’episodi de vent, l’Ajuntament suspèn totes les activitats esportives previstes per avui a l’aire lliure i recomana no anar a parcs infantils ni tampoc a espais amb arbrat

El Comitè d’Emergències, integrat per responsables de diversos serveis municipals, regidors i regidores i presidit per l’alcaldessa, Marta Farrés, s’ha reunit aquest migdia per valorar les actuacions de l’Ajuntament en relació amb l’episodi de vent que s’està vivint a la ciutat. Entre les decisions que s’han pres, s’ha decidit suspendre les activitats esportives a l’aire lliure previstes per al dia d’avui al terme municipal. Així mateix, s’aconsella a la ciutadania no anar a parcs infantils ni tampoc a zones amb arbrat, i en cas de desplaçar-se, allunyar-se de tanques d’obres o altres elements que puguin sortir volant o desplaçar-se amb el vent.

D’altra banda, els serveis municipals han contactat amb els centres educatius de la ciutat perquè els infants no surtin al pati aquest migdia. En el cas de l’Escola La Roureda, per prevenció i davant l’existència d’arbrat abundant al pati, s’ha demanat a pares i mares que no portin els nens i nenes al centre aquesta tarda.

Des dels serveis de Comerç s’ha contactat amb els hostalers per demanar-los que retirin de la via pública aquells elements que puguin suposar un risc per als vianants o per a la circulació.

Amb motiu de la ventada, també s’ha reforçat el servei de tècnics d’emergència d’urbanisme per si cal inspeccionar elements afectats pel vent.

Diferents actes suspesos

A més de les activitats esportives, i entre els actes previstos que han quedat anul·lats, s’ha suspès la inauguració de l’Espai Obert de Torre-romeu, que s’havia de celebrar avui a la plaça de Montcortès. Pel que fa a la decoració exterior de Nadal i l’encesa dels arbres previstes per avui a la pl. del Treball i la pl. de Picasso, tindran lloc la setmana vinent. Sí es celebraran avui a les 17 h el concert i el cagatió al centre cívic de Gràcia i a les 17.30 h la xocolatada i cagatió al centre cívic de Rogelio Soto.

L’Ajuntament de Sabadell fa públic l’agraïment als treballadors i treballadores municipals, d'altres organismes, d’entitats i de serveis d'emergències per la feina que estan portant a terme per atendre les incidències i restituir la normalitat a tots els espais al més aviat possible.

Incidències

Fins ara les afectacions produïdes pel vent estan relacionades bàsicament amb caiguda d’arbres i branques i elements de mobiliari urbà que s’han desplaçat.

Així, s’han mogut contenidors d’escombraries de lloc, entre els quals destaquen els de l’av. de Josep de Tarradellas, al c. de la Bonaigua, rda. de Ponent, c. de Malta, c. del Poble Sahrauí i c. de Plutarc. Han caigut tanques d’obra al c. de Ferran Casablancas, vidres al c. del Mestre Rius i uns cables al c. de la Gran Canària.

Entre les incidències, els arbres de Nadal de les places del Pi i de Còrdova han caigut. Per això seran retirats i es tornaran a col·locar un cop passi la ventada.

A més, han caigut arbres al c. de Ramon Llull, c. de Sarajevo i a la ctra. de Barcelona, Lluís Companys i Parc d’Odessa, com també al c. de Torras i Bages, al c. de Casp, al c. de Sau i al c. d’Antoni Forrellad (en aquests darrers quatre casos han afectat vehicles de la via pública sense que hi hagi hagut cap dany personal). I s’han trencat branques a l’Avinguda Onze de setembre, ctra. de Molins i plaça dels Xiprers.

Operació Fred

La situació meteorològica ha comportat l’activació del protocol d’actuació de l’Operació Fred pels forts vents. Per això, sortiran dues UES (Unitats d’Emergència Social) de la Creu Roja per proporcionar avituallament i suport a persones sense sostre, i faran ruta per les zones on habitualment es poden trobar aquests ciutadans. El Centre d’Emergències està operatiu per acollir-los en cas de necessitat.

Recomanacions

Cal recordar que ahir es va activar el Pla de Protecció Civil Municipal en fase d’alerta.

L’Ajuntament aconsella a la ciutadania seguir l’evolució del temps i recorda algunes recomanacions. També es pot trobar més informació en aquest web de la Generalitat de Catalunya.