CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

18
Desembre
2023

Aprovació definitiva del projecte d’urbanització de la Roureda per a la construcció d’habitatges protegits i nous espais verds

Entre els projectes, es construirà un nou complex per a gent gran

Aprovació definitiva del projecte d’urbanització de la Roureda per a la construcció d’habitatges protegits i nous espais verds

La Junta de Govern Local ha aprovat, de forma definitiva, el projecte de reparcel·lació i urbanització de la Roureda, que permetrà construir un nou Complex de Gent Gran i més habitatge protegit, noves places i zones verdes. L’àmbit sobre el qual s’intervindrà suma prop de 30.000 m2 i està delimitat pels carrers de Costabona, Àger, Rialb i la sortida de la Ronda Oest (C-58).

La superfície albergarà un nou complex de gent gran, estenent i millorant el model d’èxit que ja funciona als complexos de Sant Oleguer, Alexandra i Parc Central. La nova construcció comptarà amb 100 habitatges de lloguer d’entre 50 i 65 m2 aproximadament i amb 1 o 2 habitacions. Els pisos es distribuiran en dos edificis connectats per una passera.

També s’hi ubicarà un centre d’activitats obert al barri que inclourà una oficina de serveis socials i espais per a entitats. El nou complex serà ambientalment sostenible amb instal·lacions d’estalvi i eficiència energètica, com ara panells fotovoltaics i sistemes de climatització i producció d’aigua calenta eficients. En la construcció de l’edifici s’utilitzarà la fusta.

En un futur també està prevista al solar la construcció d’altres habitatges a preu assequible.

La superfície destinada a sòl residencial és de 9.848 m2 en total. La reparcel·lació de la zona preveu, així mateix, gairebé 8.000 m2 de sistemes viaris i 1,2 hectàrees de places i jardins.

D’aquesta forma es dotarà el barri de més espais públics per als veïns i veïnes a la vegada que s’ordena la part nord-oest de la ciutat i es garanteix la integració de les noves edificacions. Aquesta reordenació mantindrà les connexions directes amb el rodal de Sabadell i el Parc Agrari.

L’aprovació definitiva del projecte arriba un cop la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona ja li ha donat el vistiplau.

Categories Sabadell 2030, Projectes Estratègics, Urbanisme i Habitatge Tags espais verds, Habitatges protegits, Junta de Govern Local, La Roureda