PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

05
Juliol
2021

Aprovat el Pla de Millora Urbana de La Roureda

Avança així el projecte per a construir un complex per a gent gran i habitatges protegits

Aprovat el Pla de Millora Urbana de La Roureda

La Junta de Govern local ha aprovat inicialment aquest matí el Pla de Millora Urbana de La Roureda que ordena més de 30.000 m2 del terreny comprès entre la sortida de la Ronda Oest (C-58c) i els carrers de Costabona, d’Àger i de Rialb, al límit nord de Sabadell. Aquest procediment és un avanç important per a la futura construcció d’habitatges protegits i de nous espais verds, amb 1,28 hectàrees de parcs i jardins.

Al futur Complex Roureda s’hi construiran un centenar d’habitatges adaptats d’entre 1 i 2 habitacions, amb zones per a relacionar-se i per a fer activitats. També s’ubicarà una oficina de serveis socials municipals, espais per a entitats i per a comerços. L’accés als edificis serà de prioritat per a vianants, amb plataforma única, i amb punts de trobada per a la ciutadania. El projecte inclou construir l’edifici Ca n’Ustrell 1, amb 50 pisos de lloguer protegit. El pressupost de les dues promocions és de 27,8 milions d’euros i és previst que les obres comencin l’any 2023.

Un dels objectius d’aquest pla urbanístic és generar nous espais públics amables pels veïns i veïnes de l'entorn, que ja fan un ús intens de les places i carrers de les quals disposen. Un altre és ordenar el final de la ciutat pel seu costat nord-oest i garantir la integració de les noves edificacions amb el seu context urbà. Així mateix, es mantindran les connexions directes amb el rodal de Sabadell i el Parc Agrari.

El passat mes de maig l’alcaldessa, Marta Farrés, va presentar el projecte al veïnat i va destacar que La Roureda serà un dels barris que més es transformarà en els propers anys, amb nous espais verds, d’estada i de passeig, per gaudir d’un entorn de qualitat. El projecte preveu la creació d’un parc que envoltarà tot el sector i d’un eix cívic amb una plaça que donarà al carrer de Costabona.

La construcció del nou Complex Roureda seguirà el model d’èxit que ja funciona als complexos de gent gran Sant Oleguer, Alexandra i Parc Central. L’ordenació del terreny permetrà aixecar en un futur més promocions d’habitatge protegit que podrien arribar a un màxim de 380 pisos (inclosos el Complex i Ca n’Ustrell 1).