PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

27
Octubre
2022

Sabadell rep més d’1,6 milions d’euros dels fons Next Generation per a la rehabilitació d’equipaments municipals

L’edifici que ha d’acollir l’Oficina d’Entitats i Voluntariat i laSala, els dos centres on s’invertiran aquestes subvencions

Sabadell rep més d’1,6 milions d’euros dels fons Next Generation per a la rehabilitació d’equipaments municipals

Els fons europeus Next Generation subvencionaran dos projectes de millora i rehabilitació per a equipaments municipals de Sabadell amb un import total de 1.632.916,75 euros. La subvenció permetrà dignificar espais municipals per oferir un millor servei a la ciutadania. Es tracta d’un equipament cultural de referència especialitzat en el públic familiar i infantil, laSala, i un altre edifici que ha de donar un servei integral a les entitats, associacions i persones voluntàries: l’Oficina d’Entitats i Voluntariat Espai Neus Català, a la plaça de Jean Piaget.

Tal com ha explicat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés,

“aquests nous ajuts confirmen que estem fent les coses bé, treballant i justificant els projectes per tal que siguin acceptats i finalment seleccionats per rebre els fons europeus”.

Farrés explica que

“amb la rehabilitació d’aquests equipaments guanyarem en qualitat i cohesió, afavorint l’accés a les propostes culturals i també la participació. En el cas de l’edifici de Jean Piaget, podrem culminar un projecte que per diferents circumstàncies alienes a l’Ajuntament ha patit retards però que hem estat capaços de reconduir i ara podrem fer realitat”.

La rehabilitació de l’edifici de la plaça de Jean Piaget, que acollirà l’Oficina Municipal d’Entitats Espai Neus Català, inclou la construcció d’un vestíbul accessible, la implementació d’un sistema de climatització tèrmica i acústica fent servir plaques de suro i lames de fusta reciclada i la instal·lació d’un sistema de recollida d’aigües pluvials, entre d’altres sistemes i mesures. El pressupost de la subvenció europea per a la remodelació d’aquest equipament és de 1.284.114,38 euros. A l’import total, però, s’han de sumar els 814.410,46 euros que aporta l’Ajuntament de Sabadell. Es destinen, per tant, 2.098.524,84 euros al projecte.

Pel que fa a laSala, s’hi invertiran 427.078,42 euros, 348.802,37 dels quals provenen dels fons europeus. Seran destinats a tasques d’optimització tèrmica i acústica de l’edifici, millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions, així com implementació de noves mesures de seguretat contra incendis.

laSala és un centre de creació, exhibició, formació i recerca d'Arts per a infants de 0 a 14 anys. S’adreça a infants i a les seves famílies, però també a mestres i professionals en l’àmbit de la creació, l’educació i l’acció social de les Arts per a infants i joves. Des del 2005, laSala pilota el Festival elPetit, el primer Festival internacional del país dedicat exclusivament a les Arts per a la primera infància (0-5 anys).

Tot plegat forma part del Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics per a Entitats Locals (PIREP). Aquestes subvencions tenen per objectiu la renovació del parc d’edificis públics de titularitat local, la reducció del 30% del consum d’energia primària no renovable i la reutilització d’un 70% dels residus no perillosos. Aquesta línia d’ajudes requereix que les obres estiguin enllestides el setembre de 2024.

Fons Next Generation

A hores d’ara l’Ajuntament ja té confirmats ajuts Next Generation per un valor superior als 9 milions d’euros. D’aquests, prop de 8,1 milions es destinaran a la implantació de zones de baixes emissions i transformació digital i sostenible del transport urbà. Dins aquestes iniciatives figuren els gairebé 2,2 M€ en subvencions per adequar zones i itineraris per a vianants i ciclistes i millorar la permeabilitat a la zona Gran Via- Balcó Ripoll.

Per a la compra de llibres per a biblioteques Sabadell ha rebut 21.000 euros i per a la millora dels equipaments tècnics dels teatres se sumen 37.728 euros més.

Així mateix, els Next finançaran amb més de 800.000 euros la modernització i digitalització de l’administració i mecanismes de ciberseguretat.

D’altra banda, per mitjà del Pla de Barris, Sabadell rebrà 7 milions que aniran destinats bàsicament a la reducció del consum energètic d’edificis i un 15% de cada projecte es pot destinar a la urbanització del barri.

 

Categories Cultura i esport, Participació ciutadana, Urbanisme i Habitatge Tags Fons Next Generation