PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

27
Desembre
2016

Campanya per conscienciar els joves de la importància de tenir cura dels espais comuns de la ciutat

La Mediació Reparadora possibilita als menors d’edat que han comès actes incívics reparar el dany causat a la comunitat

Campanya per conscienciar els joves de la importància de tenir  cura dels espais comuns de la ciutat

L’Ajuntament de Sabadell i l’Espai Jove Pandora impulsen una campanya al barri de Torre-romeu per conscienciar el joves sobre la importància de mantenir i tenir cura dels elements i els espais públics de la ciutat. L’acció porta per títol #cuidaelbarri i s’ha articulat en el marc d’un procés de mediació reparadora, per mitjà del servei municipal Sabadell Mediació.

L’origen de la campanya es troba en un incident que va tenir lloc al centre cívic de Torre-romeu el passat estiu. Arran de la situació i a través de la “mediació reparadora”, que dóna la possibilitat als joves que han comès un acte incívic, de reparar el dany causat, es va iniciar un procés de mediació amb els joves implicats. L’objectiu era que prenguessin consciència de les conseqüències i perjudicis que havien causat i, alhora, poguessin rectificar fent algun gest en benefici del barri.

D’aquest procés va sorgir la proposta de realitzar una campanya de convivència al barri de Torre-Romeu, liderada pels joves de l’Espai Jove Pandora; entre els quals hi ha els participants de la mediació.

Des de llavors, s’han dut a terme diverses sessions de treball amb el grup de joves de l’Espai Jove Pandora per dissenyar, precisament, la campanya de convivència al barri que ara es presenta. En aquestes trobades, els joves han escollir els temes sobre els quals volen parlar, els eslògans, les imatges i el disseny del pòster final de #cuidaelbarri.

Seran ells qui expliquin, amb una finalitat educativa i sensibilitzadora, en què consisteix la campanya i quins són els valors que volen promoure, ja sigui a comerços, entitats, veïns o veïnes. També s’aproparan als centres educatius del barri per poder transmetre aquests valors.

Agents implicats en la mediació

Sabadell Mediació és un servei municipal, públic i gratuït, que fa més de 10 anys que treballa per afavorir la convivència i la cohesió social a la ciutat. La missió del servei és, des de la prevenció, generar espais de debat, de treball i de resolució dels problemes que afecten la comunitat a través de la mediació.

L’Espai Jove Pandora és un servei arrelat al barri de Torre-romeu. Ofereix als joves d’entre 12 i 18 anys un lloc de trobada i d’intercanvi; on es desenvolupa una programació estable d’activitats d’oci participatiu, però també on es poden desenvolupar inquietuds i cobrir les seves necessitats de manera constructiva.

Categories Espai públic , Parcs i Jardins, Joves