CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

04
Agost
2016

Comença a aplicar-se un sistema antirobatori de cable a l’enllumenat públic

Amb la intenció d’instal·lar-lo a diferents punts de la ciutat i reduir així els robatoris d’aquest material

Comença a aplicar-se un sistema antirobatori de cable a l’enllumenat públic

L’enllumenat de la zona empresarial i comercial de Sant Pau de Riu-sec és el primer en comptar amb un sistema antirobatori de cable elèctric que està implantant  l’Ajuntament de Sabadell amb la intenció d’instal·lar-lo a diferents punts de la ciutat i reduir així els robatoris d’aquest material.

Aquest sistema està patentat per l’empresa Sotecable i consisteix en un dispositiu d’obturació del cable, col·locat a l’interior dels bàculs de l’enllumenat públic i també a l’interior de les arquetes del terra, que impedeix el seu desplaçament. Així, quan s’intenta tibar del cable per extreure’l de la instal·lació el sistema el frena i evita la sostracció.

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha assenyalat que

aquesta actuació ens permetrà reduir, per no dir eliminar, aquesta pràctica delictiva, la qual no només suposa un perjudici per l’erari públic, sinó que afecta la seguretat de les persones.

La reposició de cable robat i instal·lació del dispositiu antirobatori a Sant Pau de Riu-sec té un pressupost de 16.000 euros. L’any passat, la reposició de cable provocada pels robatoris va tenir un cost de gairebé 100 mil euros.

El sistema a les arquetes afegeix a més un element de seguretat, que evita accidents de persones i vehicles en cas de robatori de la tapa de l’arqueta, ja que el dispositiu incorpora una tapa secundària interior.

La combinació del sistema per arquetes i pel de les columnes permet protegir tot l’enllumenat. Segons Sotecable, l’efectivitat demostrada en assaigs és del 95%, si bé en l’aplicació real, fins ara, és del 100%.

Categories Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags espai públic, sistema antirobatori