PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

19
Gener
2017

Comença la plantació de més 300 arbres al parc del Nord

El Govern treballa per tirar endavant un projecte per al conjunt del parc, que uneixi els barris des de Can Deu fins a Can Puiggener

El dilluns 23 de gener el parc del Nord farà un pas més. S’hi començaran les obres per plantar-hi 313 arbres de 25 espècies diferents en l’àmbit afectat per les obres de perllongament de la línia de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). L’actuació la durà a terme Infraestructures.cat per encàrrec del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, després que el Govern municipal traslladés a la Generalitat aquesta demanda ciutadana.

D’altra banda, s’ha aprovat definitivament la primera fase d’obres que ha de permetre urbanitzar el carrer dels Clavells. Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, ha volgut fer èmfasi enel fet que “aquest és un primer pas per a la transformació global del parc del Nord”. Així mateix, ha remarcat que “comptem amb el conjunt de la ciutadania, especialment amb el veïnat dels barris del nord, per generar un projecte de parc per a tota la ciutat”.

En aquesta línia, l’Ajuntament encarregarà un projecte que permetrà tenir una visió de conjunt de tot el parc. Maties Serracant, tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, ha manifestat que “el Govern vol anar més enllà i desenvolupar un projecte de parc de ciutat que uneixi el parc del Nord i el parc Fluvial del Ripoll, amb nous itineraris, amb espais naturals reforestats i amb una rotonda nova a la carretera de Prats de Lluçanès”. A més, ha afirmat que “la permeabilització del pas del parc del Nord fins al parc Fluvial transformant la connexió amb Can Puiggener permetrà unir fins a set barris del nord de la ciutat”.

Per afrontar aquest repte que s’ha posat davant el Govern municipal, s’aniran executant diverses fases d’urbanització, d’enjardinament i projectes d’obres durant el 2017 , el 2018 i el 2019.

 

Categories Parcs i Jardins, Urbanisme i Habitatge Tags arbres, Parc del Nord, parcs i jardins