PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

30
Octubre
2014

Comença la plantació dels arbres del passeig de la Plaça Major

Es col·loquen lledoners, que aportaran espais d'ombra a la zona

Aquest matí s’ha iniciat la plantació de l’arbrat a l’espai central del passeig de la Plaça Major. Concretament, s’estan col·locant un total de 22 lledoners, un tipus d’arbre amb una capçada densa, arrodonida i molt ramificada que aportarà espais d’ombra a la zona.

La plantació d’arbrat de gran format, d’una banda en l’alineació est i en trams discontinus en l’alineació oest, permetrà donar un fons verd a tot el passeig. Per aquesta raó s’ha col·locat paviment més drenant en les línies de recollida d’aigua, amb un dibuix de gra petit, amb llamborda oberta prop de l’arbrat.

Pel que fa al Racó del Campanar, també s’està procedint a la plantació de gespa i per tal de garantir el bon arrelament està previst que aquest espai quedi reservat durant unes setmanes. Avui també s’estan plantant a la zona del Racó del Campanar 4 llorers. D’altra banda, restaran pendents les 6 sòfores d’aquest àmbit, que es plantaran quan les temperatures siguin més baixes per garantir la seva viabilitat.

Així, l’espai central del Racó del Campanar quedarà embolcallat per la plantació d’arbrat a la banda sud, al costat de l’edifici de l’Ajuntament i uns parterres amb llorers i boixos, unes arbustives, que donaran continuïtat a la plantació existent a l’entrada del Campanar de Sant Fèlix.

Aquest matí el tinent d’alcalde de Presidència, Economia i Serveis Centrals, Josep Ayuso, que ha visitat les obres, ha comentat que

“les darreres setmanes ja podem veure la fisonomia del nou passeig amb l’asfaltat, el mobiliari i ara també amb l’arbrat. Un espai que de ben segur es tornarà a convertir en un àmbit de convivència i de passeig i, alhora, en un motor dinamitzador d’un eix comercial cabdal per a la ciutat”. Ayuso també ha assenyalat que “podem assegurar, de nou, que les obres estaran enllestides abans de finalitzar el mes de novembre i que la campanya de Nadal es podrà dur a terme amb garanties”.

A hores d’ara els treballs d’asfaltat i polit de l’espai central del passeig estan pràcticament acabats, manca executar els talls sobre l’asfalt polit perquè tingui l’aparença d’un conjunt de lloses i, posteriorment, posar resina per protegir les juntes.

Els treballs de col·locació d’enllumenat públic, col·locació de reg automàtic i mobiliari urbà s’han realitzat els darrers dies.