PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

26
Gener
2016

Comencen diferents actuacions de jardineria per solucionar els greus desperfectes provocats per la ventada del 2014 dins el nucli urbà

L’Ajuntament dedica gairebé 380 mil euros a plantar més de 850 arbres i en diferents tasques de jardineria

Comencen diferents actuacions de jardineria per solucionar els greus desperfectes provocats per la ventada del 2014 dins el nucli urbà

 

Comencen a rehabilitar les places i els espais verds dins del nucli urbà de Sabadell que van quedar afectats per la ventada del 9 de desembre del 2014. Aquesta actuació, que costarà 165.437,40 € i anirà a càrrec de l’empresa TALHER, SA, durarà dos mesos i consistirà en tasques de jardineria. Concretament es retiraran 120 arbres que presenten problemes d’estabilitat i s’esporgaran uns 200 exemplars més, s’extrauran algunes soques mortes i es plantaran 300 arbres nous, a part de petites actuacions d'obra civil, com l'arranjament d'escocells i d'algun paviment adjacent, així com extensions puntuals en la xarxa de reg.

Aquest conjunt d’actuacions es faran a tres districtes de la ciutat. Concretament, al parc de la Romeua, el parc del Nord, el bosc de la Concòrdia, l’avinguda de Francesc Trabal, la plaça del Taulí, el parc d’Odessa, la plaça de la Llibertat, la plaça d’Olímpia i al voltant del Poliesportiu Olímpia.

D’altra banda, els propers dies s’iniciaran les obres per substituir els arbres de vials públics afectats també per la ventada. Aquesta actuació, que durarà dos mesos i que té un pressupost de 212.459,68 €, s’ha encarregat a AMBIENTALIA WORLD SL. La iniciativa permetrà plantar arbres en escocells que actualment estan buits i substituir exemplars afectats per la ventada o que presenten problemes de seguretat o salubritat i en el seu lloc col·locar-hi espècies més idònies. En total es plantaran 554 nous arbres als carrers de Sabadell.

Les obres s'iniciaran al carrer del Vallespir, al carrer de Nàpols i al passatge de l’Alguer i continuaran al carrer del Nord, carrer de l’Argentera, carrer d’Agustina d’Aragó, carrer del Quebec, carrer de Tenerife, carretera de Terrassa, carrer de les Antilles, carrer del Canadà, carrer de Font i Sagué, carrer de Concha Espina, carrer de Vallirana, carrer de la Vall d’Àneu, carrer de Vallirana, carrer de Vallmanya, plaça de Josep Rosell, carrer de Josep Comas, carretera de Molins de Rei, avinguda de la Concòrdia, ronda d’Europa, carrer de Latorre, carrer de Vidal, Rambla, avinguda de Barberà, carrer de les Tres Creus i ronda de Ponent.

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha afirmat que

aquesta és una actuació de gran abast ciutadà, que permetrà arreglar els desperfectes ocasionats per la ventada. Però, a més, aprofitem l’actuació per endreçar i millorar diferents espais enjardinats

El temporal que va afectar el Vallès el 9 desembre del 2014 no provocà cap desgràcia personal a Sabadell, però va tenir greus afectacions tant al rodal com a diferents punts del nucli urbà.