PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

21
Maig
2014

Comencen els treballs d’urbanització a la part de llevant del Passeig de la Plaça Major, que quedarà tallat a la circulació

A partir del proper dilluns dia 26 de maig es tallarà el trànsit al Passeig de la Plaça Major

A partir del proper dilluns dia 26 de maig es tallarà el trànsit al Passeig de la Plaça Major per poder començar les obres del sector llevant, tal i com estava previst al calendari inicial. D’aquesta manera, continua el procés per recuperar aquest àmbit tan emblemàtic de la ciutat com a espai de trobada i convivència.

Cal recordar que els treballs del passeig, que es van iniciar el passat mes de febrer, s’estan fent en dues fases constructives: una primera etapa, que aborda la vorera de ponent i, una segona fase a la part de llevant.

Per poder fer compatible la circulació dels vianants i les obres d’urbanització, està previst deixar una franja de vorera d’un metre i mig al costat de la façana de llevant. Pel que fa a la resta del paviment de la vorera i de calçada restant, es farà la demolició conjunta.

A la vorera de llevant, igual que s'ha executat a la vorera de ponent, està previst el pas de les instal·lacions necessàries de reg, enllumenat, etc., per al correcte funcionament de l'obra un cop finalitzada.

Respecte al tractament final de la vorera de llevant, està previst ampliar-la respecte la mida actual per poder plantar-hi arbres. L'acabat del paviment serà de granit i es disposarà d'una línia de fanals.

Tots aquests treballs corresponen a la segona fase d’urbanització del passeig de la Plaça Major, que comprèn els àmbits del Racó del Campanar, el passeig de la Plaça Major i el carrer del Mestre Rius, i que va començar a principis de gener al Racó del Campanar.

En aquest sentit, al Racó del Campanar continuen les obres de pas d’instal·lacions. Es preveu que els propers dies es pugui començar a fer la base de formigó. D’altra banda, a la vorera de ponent ja s'ha començat a col·locar paviment de granit.

Afectacions al transport públic

Aquest tall del proper dilluns 26 de maig implica afectacions a les línies de l’eix nord sud: L1-L2-L3;  així com els eixos formats per les línies L4-L44 i L5-L55, que desviaran el seu recorregut habitual.

Concretament, les línies 1, 2 i 3 en sentit sud, des de l’avinguda Onze de Setembre es desviaran cap al carrer de Vilarrúbias, habilitant una parada provisional davant de la plaça de l’alcalde Marcet i donant cobertura a la zona nord de l’eix central. Els autobusos continuaran pel lateral de la Gran Via, carrer de Les Tres Creus i carrer d’Alfons XIII, on recuperaran el seu recorregut per la Rambla.

Les línies 1, 2 i 3, en sentit nord, que circulen per la Rambla, es desviaran pel carrer d’Alfons XIII, on faran una parada provisional davant dels Ferrocarrils de la Generalitat. Continuaran pel carrer de Narcís Giralt, el carrer de Sant Joan, carrer del Doctor Puig i carrer de la Salut, on faran parada provisional amb el carrer del Raval de Dins i recuperen el recorregut per la via de Massagué.

Les línies 4 i 44, en sentit El Poblenou, i les línies 5 i 55 en sentit les Termes, que circulen pel carrer de Les Valls, es desviaran per Via de Massagué, carrer de Vilarrúbias, lateral de la Gran Via i plaça d’Antoni Llonch, on recuperaran el seu recorregut.

La línia 4 sentit La Roureda i línia 44 sentit Cifuentes, així com la línia 5 sentit Can Rull i la línia 55 sentit Can Llong mantindran el seu recorregut habitual.

Les línies 7, 8, 10, 11, 12, 23 i 80 no tenen afectacions en els seus recorreguts.

Tal i com s’ha indicat es crearà un punt d’intercanvi modal important amb FGC mitjançant la parada provisional al carrer d’Alfons XIII, tant en sentit nord com en sentit sud per a les línies 1, 2, 3, 11 i 80.

Les operacions de càrrega i descàrrega dels comerços del passeig es podran realitzar provisionalment a la part inicial de la Rambla o al passeig de Manresa amb un horari restringit, així com al Vapor Turull i les reserves ja existents.

Per a més informació sobre les afectacions a la mobilitat, recorreguts del transport públic, parades sense servei, així com altres afectacions, podeu consultar la web municipal www.sabadell.cat/mobilitat, la web de la TUS, l’oficina de la mobilitat així com els telèfons d’informació a l’usuari habituals.

Categories Mobilitat, Espai públic , Mobilitat i transport, Urbanisme i Habitatge Tags espai públic, Passeig, passeig de la Plaça Major, urbanisme