PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

17
Gener
2022

Comencen les actuacions de millora de l’arbrat urbà, amb la plantació de 1.164 nous arbres

Aquest dilluns també s’inicien les obres d’adequació del talús del Poliesportiu Olímpia

Comencen les actuacions de millora de l’arbrat urbà, amb la plantació de 1.164 nous arbres

Avui s’engeguen els treballs de reposició i millora de l’arbrat viari de Sabadell, que implicarà, entre altres accions, la plantació de 1.164 arbres a l’entramat urbà.  L’objectiu d’aquest pla és la millora de carrers arbrats, la plantació d’arbrat viari en escocells que actualment es troben buits i la substitució d’exemplars que presenten problemes de seguretat o salubritat per espècies més idònies.

Pel que fa al calendari previst, durant els primers dies es duran a terme treballs previs respecte restes vegetals, arbrat existent i escocells. En concret, aquesta primera setmana s’actuarà a diferents carrers de Can Llong, Cifuentes, entorns de la Gran Via i Centre: Walter Benjamin, Copenhaguen, Sarajevo, Varsòvia, avinguda de la Pau, Fatxendes, Antoni Forrellad, Berenguer el Gran, Bruges i Arimon. Tanmateix, a partir del 7 de febrer, es preveu iniciar la plantació de nous arbres, que s’allargarà fins a finals de març. En total, aquesta primera fase contempla un total de 784 plantacions a 48 vies de la ciutat. A principis de febrer, començarà la nova fase a la resta de zones que permetrà completar la replantació de més de 1.100 unitats previstes.

D’altra banda, avui també comencen les obres d’adequació del talús del Poliesportiu Olímpia. L’objectiu d’aquests treballs és la retirada i poda selectiva d’arbrat per resoldre els problemes de seguretat que implica tenir grans arbres inclinats en un espai atalussat amb forta pendent. Les actuacions previstes inclouen la retirada de 38 arbres, la realització de tasques de poda en 20 més i la desbrossa de la totalitat del talús. El termini d’execució previst és de dues setmanes.

La reposició de nous exemplars es farà seguint criteris d’adaptabilitat al medi urbà i a la climatologia de Sabadell, factors estètics i d’identitat i la contribució a la biodiversitat.

El projecte s’inscriu en la línia de potenciació i recuperació del “verd” com a element fonamental per a la sostenibilitat a la ciutat. Aquest és un dels eixos clau de l’actuació municipal, impregnant el conjunt d’actuacions i projectes de mandat. La reposició i millora d’arbrat als set districtes de Sabadell és un pas endavant clau per assolir aquest objectiu.

Categories Districtes, Sabadell 2030, Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags arbrat, espai públic, poliesportiu Olímpia, sostenibilitat