PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

20
Setembre
2019

Comencen les obres d’urbanització a la plaça de Lisboa

Permetran crear un espai frontissa entre els barris de Can Llong i de Castellarnau

Comencen les obres d’urbanització a la plaça de Lisboa

Els preparatius per a les obres d’urbanització de la plaça de Lisboa, que permetran crear un nou espai públic entre els barris de Can Llong i de Castellarnau, comencen el proper dilluns.

El projecte permetrà unir els dos costats de la ronda d’Europa per mitjà de plataformes de connexió per a vianants i un petit bosc. La nova plaça comptarà amb dues zones d’estada, als dos costats, sobre la llosa que cobreix el ferrocarril. L’aigua i el verd tindran el seu protagonisme, amb petits àmbits de recollida d’aigua, com passa a la natura, amb dunes i jardí.

D’aquesta manera s’hi recrearà una estructura de plaça, amb camins seguint les línies de pas que ara ja fan servir els vianants. Hi haurà un espai central per tal de desenvolupar activitat de barri i nova vegetació que formarà dunes. Una de les mesures de sostenibilitat que s’hi introdueix és la infiltració de les aigües de la pluja en el sòl.

Els primers treballs que s’hi duran a terme a la plaça són la col·locació de tanques i barraques d’obra i la reordenació de l’estacionament. En aquest sentit, a banda de les actuacions previstes, s’està estudiant la possibilitat d’habilitar properament al carrer de Zurich un cordó d’aparcament.

Així mateix, es faran treballs d’esbrossada i moviment de terres, així com la construcció d’una estructura de gabions al voltant de les dues boques del túnel d’ADIF per tal de contenir les terres. Posteriorment es completaran els treballs de pavimentació, jardineria i col·locació del mobiliari urbà.

L’actuació compta amb un pressupost de d’1.257.647,56 d’euros. L’adjudicació de l’obra civil s’ha fet a Artífex Infraestructuras SL per 870.654,29 euros, mentre que de la vegetació se’n farà càrrec Ambientalia World, SL, per 386.993,27 euros.

Categories Districtes, Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags Can Llong, Castellarnau, districte 4, espai públic, plaça de Lisboa, urbanisme