PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

08
Setembre
2021

Comencen les obres del nou camí escolar de l’Escola Pau Casals

Amb una inversió propera als 600.000 euros, els treballs condicionaran l’entorn del centre educatiu per fer-lo més accessible i segur

Comencen les obres del nou camí escolar de l’Escola Pau Casals

Nou pas endavant per facilitar als infants i famílies una mobilitat més sostenible i segura. Ja han començat les obres del nou camí escolar de l’Escola Pau Casals, que condicionaran l’entorn del centre educatiu i crearan accessos més segurs a l’escola, millorant-hi els recorreguts a peu i en bicicleta i generant nous espais de passeig i estada. El projecte inclou, així mateix, la renovació de l’escales ubicades entre els carrer de Mauritània i Via Aurèlia, on s’incorporarà una rampa per facilitar els desplaçaments.

Els treballs comportaran una inversió de 591.252 euros i s’allargaran uns sis mesos. L’actuació forma part de l’EDUSI i es finançarà al 50% amb fons europeus FEDER.

Avui l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i la tinenta d’alcaldessa i regidora del districte 4, Marta Morell, han visitat les obres. Durant la visita, l'alcaldessa ha recordat la voluntat municipal d'aquestes actuacions:

"Volem pacificar els entorns escolars per guanyar seguretat i per tenir espais de més qualitat". I també ha avançat que "s’està treballant en la pacificació d’altres itineraris escolars, com són les escoles Samuntada, Joaquim Blume i Sant Julià. Tot per tenir una ciutat més agradable i més verda".

Espais de passeig i estada i renovació de les escales

Els treballs condicionaran l’espai verd triangular en la cruïlla dels carrers d’Atlanta i Mauritània. S’hi pavimentarà al nivell de les voreres tot l’espai, creant una nova àrea de plataforma única (amb calçada i vorera al mateix nivell) amb prioritat per a vianants. També s’hi plantaran arbres i s’hi posaran bancs per afavorir un lloc de descans on esperar mentre els infants surten de l’escola, a més d’altre mobiliari urbà i una font. Així mateix, es reordenaran els espais d’estacionament a la zona.

D’altra banda, es milloraran els recorreguts pels dos espais verds entre el barri de la Concòrdia i el de Can Rull. L’actuació inclourà la instal·lació́ de bancs, barana –en espais de força desnivell– i enllumenat. Les escales entre el carrer de Mauritània i la Via Aurèlia es renovaran, preveient una rampa que faciliti la circulació́ amb carros de compra, cotxets o cadires de rodes.

Les millores a la zona preveuen encara un altre projecte que es portarà a terme l’any que ve i que inclourà una nova zona de jocs infantils entre els carrers de Mauritània i Via Aurèlia.

Afectacions al trànsit mentre durin les obres

Durant els treballs, el carrer de Mauritània, entre Apúlia i Atlanta, quedarà sense sortida i l’accés a l’Escola Pau Casals s’haurà de fer a peu per Via Aurèlia i pels carrers de Mauritània i d’Atlanta. Mentre durin les obres, es retiraran les places d’estacionalment del carrer d’Atlanta, que mantindrà els dos sentits de circulació.

Nous camins escolars

La renovació dels entorns de l’Escola Pau Casals s’emmarca en tot el conjunt d’actuacions que l’Ajuntament impulsa per a la millora dels camins escolars a la ciutat. En aquest sentit, fa uns mesos va finalitzar l’adequació del carrer de Pérez Moya, on s’ubica l’Escola Serra, a la zona sud. I també s’està treballant en la configuració dels itineraris de les escoles Sant Julià, Samuntada i Joaquim Blume, que milloraran la mobilitat a l’entorn d’aquests centres i constituiran els primers projectes d’una nova metodologia que s’aplicaria a tots els camins que s’abordin d’ara en endavant.

Categories Districtes, Edusi, Espai públic , Educació, Urbanisme i Habitatge Tags camins escolars, districte 4, escola Pau Casals