PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

06
Octubre
2021

Comencen les obres del parc del Nord, que esdevindrà en un “corredor verd” des de Can Deu fins al riu Ripoll

L’actuació es posa en marxa el 13 d’octubre i tindrà un termini aproximat de 10 mesos

Comencen les obres del parc del Nord, que esdevindrà en un “corredor verd” des de Can Deu fins al riu Ripoll

La configuració del Parc del Nord cap a un sistema verd de connexió entre els barris de la Plana del Pintor, el Torrent del Capellà, Ca n’Oriac i Can Puiggener, començarà a fer-se realitat a partir del dimecres 13 d’octubre, amb l’inici de les obres d’urbanització de l’espai.

El Parc del Nord és una peça molt important del projecte de renaturalització de la ciutat i forma part del connector verd que anirà des de Can Deu fins al riu Ripoll. Tindrà 76.000 m2 de zona verda, amb 570 arbres nous que se sumaran a l’arbrat existent, reg automàtic, enllumenat, espais d’estada amb mobiliari ergonòmic, jocs infantils, zona de petanques i una àrea d’esbarjo per a gossos de 1.000 m2.

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha comentat que

"amb les obres del Parc del Nord es comença a materialitzar un projecte llargament esperat i reivindicat i que, a més, ha estat possible gràcies a la implicació da les associacions de veïns del nord i a la Comissió Parc del Nord Sabadell. L'inici dels treballs per condicionar tot aquest entorn és una mostra que com a govern municipal som eficients i no només estem dissenyant i planificant per donar resposta a les necessitats de la ciutadania, sinó que estem fent que les coses passin i que els projectes es facin realitat".

L’objectiu és recuperar el corredor ecològic de l’antic Torrent del Capellà amb una zona verda essencialment permeable, de manera que les aigües superficials tinguin un procés d’infiltració natural, amb molt poca superfície pavimentada, i connectada a la ciutat, garantint el creuament dels principals fluxos urbans. També contribuirà a millorar la biodiversitat i la fauna local.

L’obra té un termini d’execució aproximat de 10 mesos. A una primera fase de moviment de terres i murs, li seguirà una segona per implantar serveis i instal·lacions. Posteriorment s’executarà l’apartat de paviments i la col·locació final de mobiliari. Pel que fa a la plantació de vegetació i enjardinament, es durà a terme al tram final de l’obra, fent coincidir l’època de l’any més adient per a cada espècie.

Les obres no afectaran l’accessibilitat a l’àmbit, especialment pel Torrent del Capellà. Es garantirà, a més, l’accés als equipaments esportius propers, així com a les bosses d’estacionament existents.

Treball conjunt amb veïns i veïnes

Les actuacions al parc del Nord han estat treballades de manera intensa amb la Comissió del Parc del Nord, formada per veïns i veïnes del barri i impulsora del projecte. D’altra banda, l’Oficina del districte ubicada al Centre Cívic de Ca n’Oriac (93 723 14 95 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) actuarà de canal d’atenció per a consultes, incidències o gestions relacionades amb l’execució dels treballs.

El projecte forma part de les Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), té un pressupost de 2,13 milions d’euros, cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Les obres començaran en breu i la previsió és acabar-les al segon semestre de 2022.

Categories Districtes, Edusi, Espai públic , Parcs i Jardins, Urbanisme i Habitatge Tags districte 3, Edusi, FEDER, Parc del Nord