PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

09
Maig
2018

Despreniment d’una part del mur del carrer de l’Onyar que s’està reforçant aquests dies

No hi ha cap incidència, més enllà de la que afecta el mur

Despreniment d’una part del mur del carrer de l’Onyar que s’està reforçant aquests dies

Aquesta tarda s’ha produït un despreniment a una part del mur del carrer de l’Onyar, al barri de Torre-romeu, mentre s’hi estaven fent obres.

L’alcalde, Maties Serracant; el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez, i el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, s’hi han desplaçat, juntament amb diversos tècnics municipals i responsables de l’empresa constructora que treballa en l’obra.

S’ha detectat que no hi ha cap incidència, més enllà de la que afecta el mur. Ara, s’estan prenent les primeres mesures de seguretat i de protecció i s’està avaluant com és més convenient procedir tècnicament.

La Policia municipal ha tancat la zona perquè no hi hagi més danys. D’altra banda, Transports Urbans Sabadell (TUS) han tallat el servei d’autobús al carrer de l’Onyar i les línies L4, L44 iL23 es desvien per la ronda de l’Ebre en els dos sentits, ronda on s’ha fet una parada provisional a l’alçada del carrer del Guadiana.

L’Ajuntament informa que demà, dijous 10 de maig, a la tarda, responsables municipals faran una sessió informativa amb el veïnat del barri, durant la qual explicaran les darreres novetats respecte a aquesta qüestió.

La construcció d’un mur paral·lel

Des del 13 d'abril, l’Ajuntament està construint un nou mur davant del que ja hi havia i que patia deficiències des de feia anys. Aquestes obres tindran una durada de 6 mesos. Quan van començar les obres es va prohibir l’estacionament de vehicles en aquest indret per evitar riscs innecessaris.

El mur del carrer de l’Onyar és una estructura construïda el 1982, que sosté aquesta via pública. Des dels primers anys ja hi va haver problemes d’estabilitat. Més endavant, als anys 1990 del segle passat, s’hi van fer actuacions per garantir que no hi hauria risc. Amb el pas del temps, s’ha vist que els defectes de construcció eren greus i el mur es va acabar inclinant el 2016, motiu pel qual va ser estintolat per evitar que caigués.