PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

23
Octubre
2019

Diferents responsables municipals s’han reunit aquest matí per valorar les actuacions de l’Ajuntament en relació amb els aiguats

Diferents responsables municipals s’han reunit aquest matí per valorar les actuacions de l’Ajuntament en relació amb els aiguats

Els responsables de diversos serveis municipals i regidors i regidores s’han reunit aquest matí en una trobada presidida per l’alcaldessa, Marta Farrés, per valorar les actuacions de l’Ajuntament en relació amb els aiguats i el vent de les darreres hores. Entre les accions, aquest matí un tècnic municipal està realitzant la inspecció de l’immoble desallotjat la passada nit al carrer de Peñalara per tal d’avaluar l’estat de l’edifici. D’altra banda, s’ha complementat amb autobusos de Transports Urbans de Sabadell (TUS) el servei de llançadora activat pels FGC entre les estacions de Sant Quirze i Can Feu | Gràcia a causa del tall del servei de tren en aquest punt i també s’està actuant a diferents punts de la ciutat on s’han produït esllavissades o altres incidències.

Des de l’Ajuntament es vol fer públic l’agraïment als treballadors i treballadores municipals, d'altres organismes, d’entitats i de serveis d'emergències la feina feta durant la nit i la que estan portant a terme per tal que tot torni a la normalitat al més aviat possible.

Edifici desallotjat

En relació amb l’edifici del carrer de Peñalara, s’hi ha desallotjat 19 persones amb motiu de les esquerdes aparegudes a l’immoble. D'aquestes, 4 persones han estat allotjades per l’Ajuntament, 13 a cases de familiars i dues han estat traslladades al Taulí (es tracta d’una persona que ha estat operada recentment i del familiar que en té cura). A hores d’ara, un tècnic municipal està avaluant l’estat de l’edifici.

Així mateix durant la nit s’han registrat trucades per entrada d’aigua en alguns habitatges.

Pel que fa al reforç del servei d’autobusos llançadora entre les estacions de Sant Quirze i Can Feu | Gràcia, Transports Urbans de Sabadell ha destinat 5 vehicles a complementar el servei de FGC. Alhora, s’han han pres les mesures oportunes per minimitzar l'impacte de la incidència en la circulació de vehicles a la zona.

La pluja i el vent també han tingut efectes a les escoles. En alguns centres educatius, entre els quals l’Escola Bressol Espronceda o les escoles Catalunya, Andreu Castells, Joan Montllor, Espronceda, Arraona, Roureda i Sallarès i Pla hi ha entrat aigua i també alguna ha patit talls de llum. Davant de l’Escola Floresta, hi ha caigut un arbre. Això no obstant, i excepte algunes incidències puntuals, els centres educatius funcionen amb normalitat.

Afectacions a l’espai públic

Durant la nit s’han hagut de tallar al trànsit diversos ponts de la Gran Via, afectats pels aiguats. A hores d’ara la situació s’ha normalitzat. Així mateix, s’han registrat acumulacions d’aigua a altres vies com l’avinguda de Can Bordoll, la rambla d’Ibèria o l’avinguda de Francesc Trabal i alguns vehicles han quedat atrapats en alguns punts. En tots els casos, els ocupants han estat rescatats.

Així mateix es treballa en les esllavissades de terra produïdes a diferents punts com l'Eix Macià, la ronda d’Europa (entre el Punt Blau 3 i la carretera de Terrassa), el camí de Can Quadres i les carreteres de Prats de Lluçanès, de Torre-romeu i de Caldes. A causa de la quantitat de terra acumulada, per aquestes feines s'està utilitzant la pala, a més de cisternes i equips manuals.

D’altra banda, un camió grua està tornat a lloc els contenidors desplaçats per l'aigua i el vent. I s'estan retirant elements caiguts a voreres i calçades, principalment branques. També amb motiu de la pluja s’han desplaçat algunes tapes de clavegueram.

Altres incidències han estat les afectacions que s’han produït a nombrosos grups semafòrics, que ja han estat reparats o s’està en procés de fer-ho. Així mateix, s’han registrat diverses incidències a la xarxa elèctrica de la ciutat.

Categories Espai públic , Medi ambient Tags aiguats, Edifici desallotjat, espai public i seguretat