PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

09
Febrer
2018

Dilluns comencen les obres d’urbanització dels extrems del Passeig i de les escales i l’ascensor de l’estació dels FGC

El pas dels autobusos estarà tallat fins a final de març i faran el recorregut habitual dels dissabtes

Dilluns comencen les obres d’urbanització dels extrems del Passeig i de les escales i l’ascensor de l’estació dels FGC

El proper dilluns, 12 de febrer, començaran les obres d’urbanització dels extrems del passeig de la Plaça Major, que permetran urbanitzar els dos àmbits que encara tenen paviment provisional. El projecte donarà un aspecte homogeni a la via, amb acabats amb pedra de granit i asfalts polits.

Juli Fernàndez, tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, ha destacat que

aquests treballs són el primer pas de la remodelació definitiva; després d’anys de provisionalitat encararem un projecte que permeti convertir el Passeig en un espai emblemàtic de la ciutat.

Aquestes obres coincidiran amb les de l’estació Sabadell Plaça Major dels FGC, que també comencen el 12 de febrer i tindran una durada de 4 mesos. L’estació restarà oberta i no hi haurà afectació a la superfície, ja que els treballs es faran des de l’interior del futur aparcament.

Les obres consisteixen a col·locar una escala mecànica de baixada des de l’accés a peu de carrer fins a la planta vestíbul i a posar un nou ascensor, per millorar la capacitat i accessibilitat, des de la planta vestíbul a les andanes.

Reforç dels autobusos

Per fer les obres d’acabament del paviment dels extrems cal tallar la circulació del Passeig als autobusos des del 12 de febrer fins a final de març de 2018, moment en què la via es podrà reobrir al trànsit motoritzat. Primer s’enllestiran els paviments per on transita l’autobús per tal de minimitzar-ne les afectacions i, un cop restablert el transport, es continuarà amb la resta de la pavimentació. La resta de l’obra, que no afecta al trànsit motoritzat, s’acabarà per a l’Aplec de la Salut. Els autobusos faran el recorregut dels dissabtes i les línies centrals es reforçaran amb un vehicle més.

Pel que fa a les zones de càrrega i descàrrega al passeig de Manresa i al primer tram de Rambla, es mantenen, tot i que s’haurà d’entrar i sortir pel mateix punt per on s’ha accedit. D’altra banda les càrregues i descàrregues de mercaderies dels comerços de la part central del Passeig es podran fer accedint pel carrer del Mestre Rius i sortint pel carrer de la Borriana i el carrer de la Palanca.

Es mantenen els horaris establerts per les operacions de càrrega i descàrrega, de dilluns a dissabte de 6 a 11 h. L’accés a guals queda garantit per al veïnat.

Projecte definitiu

La urbanització dels extrems del passeig de la Plaça Major tanca la primera etapa de millora dels paviments, prèvia a la remodelació definitiva de l’espai. L’Ajuntament ha fet l’encàrrec a l’arquitecte Rafael de Caceres d’elaborar un projecte provisional, fins que es porti a terme el projecte definitiu de transformació del Passeig, el Racó del Campanar i la plaça del Doctor Robert.