PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

27
Febrer
2020

Dues de les quatre famílies desallotjades ahir a Merinals podran tornar avui als seus habitatges

L’Ajuntament demana a la Generalitat que acceleri l’estudi independent que ha de determinar l’estat real dels 170 pisos que van quedar fora de la remodelació portada a terme al barri

Dues de les quatre famílies desallotjades ahir a Merinals podran tornar avui als seus habitatges

Dues de les quatre famílies que es van desallotjar ahir a un bloc de Merinals, després que s’esfondrés una part del sostre d’un dels pisos, podran tornar avui als seus habitatges. Així ho indica una nova inspecció que aquest matí professionals dels serveis tècnics de l’Ajuntament, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) han portat a terme a l’immoble. De les dues famílies que encara no poden tornar a casa, en principi una serà allotjada per l’Ajuntament mentre que l’altra, tot i l’oferiment municipal, ha decidit allotjar-se pels seus propis mitjans. Des d’un primer moment els serveis socials de l’Ajuntament s’han posat a disposició de les famílies desallotjades per donar-los suport en el necessari. També el servei d’Habitatge municipal oferirà acompanyament i suport a la comunitat de veïns.

Paral·lelament, l’Ajuntament ha demanat a la Generalitat que acceleri l’estudi independent que ha de determinar l’estat real dels 170 pisos que van quedar fora de la remodelació portada a terme al barri. En el marc de les diferents trobades que avui s’estan realitzant en relació amb els habitatges de Merinals, aquesta tarda l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, es reunirà amb el Secretari General d’Habitatge.

En aquest sentit, i tal com ha explicat Farrés 

“el més important ara mateix és vetllar per la seguretat de tothom i atendre les famílies en tot allò que puguin necessitar. D’altra banda, hem demanat a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya que s’acceleri l’estudi de patologies que ha de determinar l’estat real de tots els blocs que s’han d’analitzar i veure així quines mesures cal prendre”.

Aquest matí, a l’igual que durant la tarda d’ahir, l’alcaldessa s’ha desplaçat a l’edifici on es va produir l’esfondrament per fer un seguiment en primera persona de l’estat de la situació. D’altra banda, al conjunt de trobades que s’han produït aquest matí entre els diferents organismes com també a nivell intern de l’Ajuntament, han pres part el regidor d’Acció Social, Habitatge i del districte 5è, Eloi Cortés, i la regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina.

A primera hora d’avui s’ha celebrat una reunió amb tècnics municipals de diferents serveis per avaluar la situació i els recursos de suport de l’Ajuntament als veïns. Aquesta passada nit, de les 4 famílies desallotjades només una persona ha hagut de ser allotjada pels serveis municipals, mentre que la resta s’ha allotjat pels seus propis mitjans.

També durant el matí s’ha portat a terme una trobada entre representants de l’Ajuntament, Generalitat i COAC, en la qual s’ha decidit fer una nova inspecció al bloc afectat, després de la qual s’ha determinat que dues famílies podien tornar als seus habitatges. La decisió de portar a terme una nova revisió aquest mateix matí ha estat comunicada immediatament als veïns i veïnes en una reunió celebrada al barri dels Merinals.

Categories Ajuntament, Districtes, Govern, Habitatge, Urbanisme i Habitatge Tags Agència de l’Habitatge de Catalunya, Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, districte 5, Merinals