PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

30
Agost
2019

El barri de Torre-romeu guanya un espai d’activitats lúdiques per a joves amb la remodelació de la plaça de Montcortès

En el disseny del projecte s’han tingut en compte les aportacions dels joves del barri

El barri de Torre-romeu guanya un espai d’activitats lúdiques per a joves amb la remodelació de la plaça de Montcortès

Les obres de remodelació de la plaça de Montcortès, al costat del Centre Cívic de Torre-romeu, han finalitzat aquesta setmana. Amb la reforma de l’espai, el barri guanya una zona d’activitats lúdiques per a adolescents i joves, acompanyada de llocs d’estada i de passeig.

En el disseny del projecte s’han tingut en compte les aportacions dels joves del barri, que van recollir-se en una sessió de treball on es va posar de manifest la necessitat de disposar d’un espai on els nois i noies del barri poguessin relacionar-se i desenvolupar diferents activitats.

El tinent d’alcaldessa de Cohesió Territorial, Jesús Rodríguez, ha assenyalat que

“és important disposar d’un espai com aquest a Torre-romeu, per reduir la manca de zones de lleure i d’activitats lúdiques per als joves i adolescents d’aquest barri. Són espais necessaris, ja que fomenten la relació del jovent, permeten desenvolupar diferents habilitats i alhora combaten el sedentarisme i un ús excessiu de les pantalles en aquesta franja d’edat, per mitjà de l’esport”.

L’actuació ha comptat amb un pressupost superior al 212.000 euros. Aquest import ha permès, d’una banda, crear un espai on es distribueixen tots els elements lúdics per a joves i adolescents i, de l’altra, una zona amb arbres i una zona d’estada. En aquest cas, un camí arbrat connecta aquests dos espais longitudinalment. Un altre camí, perpendicular a l’anterior, separa aquestes dues zones i connecta la plaça amb el Centre Cívic de Torre-romeu.

L’espai obert d’activitats lúdiques es divideix en quatre: una zona amb una pista multifuncional; una zona per jugar a ping-pong; un espai on fer exercicis físics i un darrer per patinar. A l’hora de triar els elements que formen part d’aquests quatre espais s'ha valorat que els aparells permetin un ampli ventall d'activitats lúdiques per als usuaris de més de 14 anys, creant així un lloc de trobada i reunió per al jovent.

Categories Districtes, Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags districte 7, districtes, espai públic, plaça de Montcortès, Sector La Serra, Torre-Romeu