PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

21
Setembre
2020

El carrer de la Indústria serà de prioritat per a vianants entre els carrers de Sant Joan i de Sant Llorenç

La urbanització d’aquest vial costarà més de 900 mil euros i forma part del projecte EDUSI, finançat amb Fons Europeus de Desenvolupament Regional

El carrer de la Indústria serà de prioritat per a vianants entre els carrers de Sant Joan i de Sant Llorenç

El carrer de la Indústria serà de prioritat per a vianants i tindrà la calçada i la vorera al mateix nivell entre els carrers de Sant Joan i de Sant Llorenç. El projecte de reurbanització de la via té un pressupost de 937.442 €. L’actuació forma part del projecte EDUSI, finançat amb els Fons Europeus de Desenvolupament Regional.

El carrer Indústria estarà restringit al trànsit en aquest tram, però s’hi permetrà el pas de residents i la càrrega i descàrrega. I des del carrer de Sant Cristòfol fins al carrer de Sant Llorenç, es marcarà un àmbit d’espai segur per a la comunitat educativa per l’alta afluència de vianants.

Amb un índex de mobilitat rodada baix, el carrer de la Indústria és, en canvi, molt freqüentat per persones que hi van a peu, tant pel caràcter residencial i de serveis, com per l’existència dels equipaments administratius i educatius. Es tracta d’una via que conserva una gran qualitat arquitectònica, ja que al tram en qüestió hi ha diversos edificis catalogats com els que allotgen l’escola Sagrada Família i el Despatx Lluch, entre d’altres.

L’alcaldessa, Marta Farrés, ha destacat avui que

“la intervenció a Indústria entra dins les accions d’anar pacificant els carrers que puguem del Centre. És evident que les obres de l’aparcament del Centre modificaran la mobilitat a la zona. Per tant, començarem per pacificar aquelles vies que no es vegin afectades per aquest projecte. Al carrer Indústria hi ha poc trànsit rodat i diversos edificis emblemàtics que apleguen molta mobilitat de persones a peu. Amb la urbanització que plantegem, dignifiquem un espai de vianants amb una solució arquitectònica integrada en l’entorn. I pacifiquem també entorns escolars”.

Amb la intervenció es conservaran tots els arbres que hi ha ara plantats i se n’hi plantarà algun de nou, com també una combinació d’arbustos diversos. Es crearan zones d’estada entre l’arbrat i els nous parterres amb mobiliari urbà. Per al paviment es farà servir lloses de granit, com a la resta dels carrers del centre.

Es preveu que els propers dies s’expliqui el projecte de reurbanització als comerciants del carrer de la Indústria, així com a l’Escola Sagrada Família, establiments de serveis de la zona i veïnat.