PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

12
Setembre
2019

El Cementiri Municipal tindrà 220 nínxols més

És una de les actuacions que es faran amb el programa d’inversions del bienni 2019-2020

El Cementiri Municipal tindrà 220 nínxols més

El Cementiri Municipal veurà ampliat el parc de nínxols amb la construcció de dos blocs a l‘actual tram entre recintes i que en conjunt sumen 220 unitats. La construcció, de la qual avui la Junta de Govern Local ha aprovat inicialment el projecte executiu, és la tercera fase d’ampliació de l’espai central del Cementiri i forma part del paquet d’inversions de l’equipament corresponents al bienni 2019-2020.

La previsió és que l’obra –que té un pressupost d’execució material de 217.032 €– duri 4 mesos i mig. L’objectiu és construir els blocs amb els nínxols nous, però també inclou elements de jardineria (com espais verds entre els blocs, parterres i esplanades de gespa) i de mobiliari urbà (bancs, papereres i fonts).

L’actuació forma part del pla d’inversions del Cementiri Municipal que l’empresa concessionària dels serveis funeraris –Torra, SA– ha de fer durant el bienni 2019-2020, tal com estableix el plec de condicions de la concessió. A més de la construcció dels nínxols, el programa preveu acabar de reparar les cobertes, construir un cinerari comunitari, rehabilitar les sepultures monumentals i rehabilitar també les façanes dels blocs de nínxols de la part del Cementiri Vell (el de Sant Nicolau). En total, es tracta d’una inversió de gairebé 600 mil euros.

La unió dels dos cementiris permet obtenir un únic conjunt edificat

En el marc del pla d’inversions, des del 2016 s’han construït 110 nínxols nous a la zona de l’antiga carretera (entre el Cementiri Vell i el Nou) i 600 columbaris per a cendres, s’ha pavimentat el Cementiri Vell (Sant Nicolau) i s’han rehabilitat les cobertes dels grups de sepultures dels sectors de Sant Òscar, Sant Pere, Sant Pau, Sant Norbert, Sant Joan, Sant Nicodemus, Sant Otó i Sant Oriol. També hi ha hagut una millora i una reordenació dels accessos del recinte i la millora de la connexió interna de l’equipament.

Aquesta actuació té per objectiu unir el cementiri nou i el vell, un cop s’ha tallat la circulació per la carretera que els separa. L’actual és la tercera fase que es posa en marxa per assolir aquesta unió, que permetrà obtenir un únic conjunt edificat i ampliar l’actual capacitat d’espais funeraris.