PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

02
Maig
2018

El Govern denuncia que la modificació de la llei d’enjudiciament civil “criminalitza i agreuja” la situació d’exclusió residencial

Aquesta mesura incrementarà el problema de l’habitatge a la ciutat

El Govern denuncia que la modificació de la llei d’enjudiciament civil “criminalitza i agreuja” la situació d’exclusió residencial

El Govern de Sabadell ha denunciat avui que la modificació de la Llei 1/2000, d’enjudiciament civil, afavorirà els desnonaments exprés en situacions d’ocupació i incrementarà el problema de l’habitatge a la ciutat.

Fem un crit d’alerta i demanem al legislador que busqui solucions a les situacions que provoquen les ocupacions i que no obri noves vies per executar més desnonaments,

ha afirmat l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant.

Serracant ha recordat que el Congrés dels Diputats va aprovar la setmana passada una proposició de llei de modificació de la Llei 1/2000, d’enjudiciament civil, per afavorir els “desnonaments exprés” en situacions d’ocupació.

Aquesta llei deixa molts marges d’interpretació i no aporta cap ajut per millorar les situacions vulnerables

I ha fet

una crida a aturar una modificació de la llei que perjudicarà més d’un miler de famílies de Sabadell, perquè pot obrir la porta a desnonaments exprés.

El nombre d’habitatges ocupats, segons el Padró Municipal de l’Habitatge (PMH) a 31 de desembre del 2017, és de 1.111 i representen l’1,69 % dels habitatges de la ciutat. Les persones empadronades en habitatges ocupats, segons el Padró, al final del 2017 són 3.353, que representen l’1,57 % de la població. D’aquests, el 37,84 % són menors de 15 anys. Sabadell té 22 blocs sencers ocupats, 41 blocs amb 2 o més habitatges ocupats, 138 cases unifamiliars i 95 habitatges ocupats del parc públic.

D’altra banda, 3l 91,45 % dels habitatges ocupats a Sabadell pertanyen a persones jurídiques –és a dir, entitats financeres, fons de titularització i immobiliàries, entre altres–. Finalment, segons del PMH, els habitatges buits a Sabadell són 6.896, que representen el 3,23 % dels habitatges de la ciutat.

No sé si som prou conscients de la irregularitat que hi hagi tanta gent vulnerable sense habitatge i que tinguem prop de 9.000 habitatges buits o ocupats a la ciutat,

ha destacat Serracant.

Per la seva banda, Gabriel Fernàndez, regidor d’Acció Social, ha afirmat que aquesta modificació

criminalitza la pobresa i el fenomen de l’ocupació, posant d’excusa la lluita contra les màfies, i legisla des del tòpic i la por, sense cap rigor diagnòstic.

I ha destacat que

dificulta encara més la tasca dels professionals dels serveis socials i  arriba, casualment, en plena bombolla immobiliària dels lloguers.

Glòria Rubio, regidora d’Habitatge, ha denunciat que aquesta proposició

genera molts dubtes i incerteses, perquè no sabem si s’hi podran adherir els fons socials de les entitats bancàries i perquè les persones que no han renovat el contracte de lloguer poder ser desnonades.

I ha recordat que

ens preocupa molt la manca de garanties, perquè la modificació planteja un judici verbal que escurça el procés d’oposició de 20 dies a 10 i això genera indefensió a les persones que estan sent desnonades.