PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

20
Juny
2018

El nou Espai Sabadell Rambla s’inaugura demà amb la jornada "Ciutat i estacions", a l’antiga estació dels FGC

Alumnes del Conservatori tocaran al vestíbul de l’estació de Sabadell Plaça Major coincidint amb el Dia de la Música

El nou Espai Sabadell Rambla s’inaugura demà amb la jornada

La inauguració del nou Espai Sabadell Rambla dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) coincidirà amb una jornada tècnica que tindrà lloc demà, dijous 21 de juny, de 9 del matí a 7 de la tarda, i que porta per títol Ciutat i estacions. Una nova relació entre l’entorn urbà i l’espai ferroviari, a l’antiga estació de Sabadell Rambla.

L'acte, el presidiran l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant; el secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font, i el president dels FGC, Enric Ticó. L’objectiu de la jornada és debatre i reflexionar sobre les interrelacions que es produeixen entre l’entorn urbà i les estacions de tren, i com s’haurien de repensar aquests equipaments de ciutat per fer-los més útils i eficients.

A la 1 del migdia, l’alcalde de Sabadell participarà en el debat L’estació, funcionalitat i emblema, que moderarà Pere Macias, president del Cercle d’Infraestructures.

Durant la jornada també s'inaugurarà l'exposició "El tren de Sabadell", un viatge al llarg de les diferents etapes històriques de creixement del ferrocarril a Sabadell, contextualitzant i donant valor a la importància dels FGC en la modernització de tota la comarca.

L’antiga estació de Sabadell Rambla ha estat totalment renovada i convertida en un nou Centre de Desenvolupament Professional Ferroviari. Servirà perquè tant el personal dels FGC com de tots els cossos vinculats a la gestió de la seguretat i protecció civil posin en pràctica situacions d’emergències ferroviàries.

D’altra banda, coincidint amb el Dia de la Música, alumnes de l’Escola Municipal de Música i Conservatori tocaran aquest dia al vestíbul de l’estació de Sabadell Plaça Major dels FGC de 9.45 a 10.45 h i també de 17 a 21 h.