PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

25
Novembre
2022

El nou Passeig de la Plaça Major ja està obert a la ciutadania

El nou Passeig de la Plaça Major ja està obert a la ciutadania

La remodelació del passeig de la Plaça Major ha finalitzat i ahir l’espai renovat es va obrir a la ciutadania, tot presentant la seva configuració definitiva. Amb la remodelació, que ha comportat una inversió de gairebé 1,3 milions d’euros, es posa fi a dècades de provisionalitat d’aquest espai central i se’l deixa a punt per a la campanya de Nadal.

Al nou Passeig de la Plaça Major, el verd, l’aigua i la llum són protagonistes. El nou espai compta amb 65 arbres, 23 més dels que hi havia abans. Els exemplars s’han plantat les darreres setmanes d’acord amb el calendari més adient per a la plantació i arribaran a lluir en la seva dimensió total, amb fulles i flors, cap a la primavera.

D’altra banda, al Passeig s’ha mantingut la presència d’aigua, amb fonts i un element singular: s’hi ha ubicat un pòrtic de llum i aigua, fet d’acer corten, de més de 4.500 quilos i que supera els 4 metres d’alçada i els 6 metres d’ample. El pòrtic es suma a dos conjunts de brolladors amb diferents tipus d’efectes.

Dos àmbits amb plena coherència

El nou Passeig de la plaça Major es divideix en dues zones que mantenen, però, una continuïtat i una coherència globals: la part nord, que toca al passeig de Manresa i on s’ubiquen el pòrtic i els brolladors, té una disposició més de plaça delimitada per l’arbrat. La part sud, més propera al Racó del Campanar, és pròpiament un passeig, amb línies d’arbres, vegetació i plataformes verdes. 

Tot plegat conforma un gran àmbit dinàmic i multifuncional pensat per a la ciutadania i que ja presenta la configuració definitiva.