PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

04
Març
2019

El nou umbracle del passeig de la Plaça Major estarà enllestit aquesta tardor

Aprovat inicialment el projecte d’aquest element que proporcionarà ombra a l’espai

El nou umbracle del passeig de la Plaça Major estarà enllestit aquesta tardor

L’Ajuntament ha aprovat avui de forma inicial el projecte de nou umbracle del passeig de la Plaça Major de Sabadell, que està pensat per donar ombra a la sortida de l’estació dels FGC i també esdevenir lloc de trobada i d’espectacles de petit format.

En el marc del pla de millores de la mobilitat i de l’espai públic de l’espai central de Sabadell l’ajuntament ha resolt iniciar els tràmits per tal que a l’estiu comencin les actuacions de construcció d’aquest nou element que pretén ser un referent modern i alhora de record de l’antic passeig de la Plaça Major. L’obra estaria enllestida aquesta tardor.

Juli Fernàndez, tinent d’alcalde de cohesió territorial, ha afirmat que

“aquesta és la primera etapa del procés de transformació en positiu del centre de la ciutat: la pacificació de la mobilitat; la transformació del carrer de Sant Pere, ja iniciada; els arbres temporals al passeig que són l’antesala dels que hi haurà definitivament; i ara l’umbracle, conformen aquest nou imaginari tangible”.

Juli Fernàndez ha afegit que

“volem convertir el passeig d’un lloc de pas a un lloc d’estada, per viure’l; on vingui de gust estar-s’hi i fer activitats, també a l’estiu. Ara això és impossible”.

El projecte, que ha estat redactat pels arquitectes Xavier de Cáceres Ainsa i Rafael de Cáceres Zurita, serà sotmès a informació pública  durant 30 dies hàbils. Té un pressupost global per a contracte de 267.027,14.€, IVA inclòs, i un termini d’execució de tres mesos.

Categories Districtes, Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags districte 1, passeig de la Plaça Major, umbracle