PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

Informació

Google Geocoding API error: The request was denied.

18
Desembre
2017

El Parc Central tindrà una gran àrea de jocs infantils

Disposarà d’elements inclusius adaptats a infants amb diversitat funcional

L’Ajuntament destinarà 130.149,99 euros a una gran àrea de jocs infantils de 1.445,35 metres quadrats al Parc Central, unes obres que s’han adjudicat a la Junta de Govern d’avui.

Al Parc Central fem una zona de jocs totalment nova, situada en un espai allunyat de la circulació rodada que garantirà millor la seguretat dels infants”, ha explicat el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez. A més, ha destacat que “hi haurà jocs adaptats a infants amb diversitat funcional, perquè el nostre objectiu és que allà on fem àrees noves i sigui possible hi col·locarem sempre jocs pensats per a tothom”. Segons dades de l’Idescat, a Sabadell hi ha un miler de menors de 16 anys amb diversitat funcional.

L’àrea de jocs tindrà quatre espais diferenciats i relacionats entre si, cosa que permetrà que els infants passin d’activitats més estàtiques a les més dinàmiques o l’inrevés, segons la direcció triada a l’inici. Els aparells ofereixen un ampli ventall d'oportunitats de joc per a usuaris de diferents edats, habilitats i amb independència de les seves capacitats. Per exemple, s’instal·laran dues hamaques, un sorral, una taula per fer pastetes i dos carrusels dissenyats per facilitar l’accessibilitat.

S’han escollit el màxim d’elements possible perquè compleixin amb els requisits de 'Disseny per a tothom', integrats en la localització, disseny, selecció dels aparells i mobiliari de l'àrea de jocs.

L’àrea comptarà amb una xarxa tridimensional de cordes de 4 metres d’alçària, dos jocs d’equilibri, una piràmide de troncs de fusta, un gronxador quíntuple, una tirolina de 25 m de llarg, dues hamaques, una taula per fer pastetes, dos carrusels i un sorral. A més, a dues de les zones es farà servir el relleu, on es construiran dues muntanyes de diferents alçades que al punt més alt tindran jocs d’equilibri i dos tobogans a diferents alçades.

La nova zona es situarà en un espai entre el camí antic de Terrassa i el de la masia del Parc Central del Vallès, enmig d’una extensa superfície de prat, per permetre activitats de lleure i a prop de diferents camins que faciliten l’accés. A més, es construiran accessos adaptats per arribar-hi. Finalment, ’àrea és propera a una font d’aigua potable.

 

Ubicació

Categories Parcs i Jardins, Urbanisme i Habitatge Tags jocs infantils, parc Central del Vallès, parcs i jardins