PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

16
Maig
2017

El parc de Catalunya celebra 25 anys d’història, aquest cap de setmana, amb una festa

Després de reparar-ne les esquerdes, el llac es torna a omplir d’aigua i estarà ple per a la festa

El parc de Catalunya celebra 25 anys d’història, aquest cap de setmana, amb una festa

El llac del Parc de Catalunya torna a tenir aigua, després que a la tardor es va buidar perquè s’havia comprovat un augment del consum d’aigua. Un cop acabades les obres de reparació de les esquerdes, ara s’està tornant a omplir.

D’aquesta manera el llac estarà ple per al proper cap de setmana, quan se celebra la Festa del Parc de Catalunya, coincidint també amb els 25 anys de l’espai. “Aquestes obres i altres actuacions que farem dignificaran un parc que, amb 25 anys d’història, s’ha convertit en un espai emblemàtic de la ciutat, però que necessita reparacions per tornar-lo a posar al dia”, ha explicat el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero.

El parc de Catalunya es va inaugurar al 1992, en resposta a un ampli moviment ciutadà que volia preservar la zona com a espai verd. Un any més tard, es va posar en marxa l’Observatori Astronòmic i el 1996 es va fer la urbanització de la zona propera a Can Rull i el circuit ferroviari. Amb una superfície de 43 hectàrees, és el parc urbà més gran de Catalunya.

El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, ha destacat que “el parc de Catalunya és una mostra de la capacitat de la transformació urbana i del fruit de les reivindicacions veïnals, que van aconseguir evitar la construcció d’edificis amb campanyes, ocupacions i plantades d'arbres”. Serracant ha recordat que “l’alcalde Toni Farrés deia que ‘rescatar una zona edificable per a parc públic va ser un símbol de l'esperança de recuperació de la ciutat’. Nosaltres hem de preservar aquesta esperança mantenint la dignitat del parc”.

Festa del Parc

Entre les propostes de la festa que es farà aquest cap de setmana hi ha activitats infantils i familiars, concerts, esports, modelisme, fires i exposicions. Les propostes lúdiques arrenquen dissabte a les 10 del matí amb un itinerari a peu per identificar les espècies d’arbres del parc i activitats de modelistes navals al llac. També s’instal·larà durant el cap de setmana una fira de productes artesanals i d’alimentació i es podrà gaudir de mostres teràpies alternatives.

Les activitats familiars compten amb una gimcana en barques de rem i la jornada de portes obertes del trenet, que dissabte serà gratuït. També hi haurà una trobada de bike-trial i un circuit d’esgrima per a nens de 3 a 15 anys.

També hi haurà l’actuació de grups musicals de diferents estils i un Tam-tam solidari amb el poble saharauí, amb músics de percussió. Diumenge al matí els nens i nenes podran gaudir d’activitats gratuïtes, com inflables, llits elàstics, tallers de manualitats reciclables, racons de cuina i circuit de cars elèctrics. Una altra proposta és la passejada solidària amb carros, amb motiu del dia mundial de l’esclerosi múltiple. Les activitats es tancaran diumenge a la tarda amb un festival d’artistes de tots els estils.

La Festa del Parc l’organitza l’Ajuntament de Sabadell, amb la col·laboració de: Agrupació de Modelistes Aeronavals de Sabadell, Artistics Events, Bicisprint, restaurant l’Embarcador, La Taca animacions i els inflables del restaurant Duel Mirallac, CEMFES, Centre Terapèutic Xué Sabadell, Ass. Músics MAPA, restaurant Tevere, Avan i Fundació Privada Avan, Associació Espai Obert, Associació Catalana de Bollywood, Ràdio Can Deu FM, Pixies Ass. Cultural i solidaria, Protectora d’Animals de Sabadell i Brigada Animals Sabadell.

Veure programa

 

Categories Parcs i Jardins, Urbanisme i Habitatge Tags Parc Catalunya, parcs i jardins, urbanisme