PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

10
Gener
2022

El Pla de Millora Urbana de La Roureda preveu la construcció d’habitatge protegit i 1,2 hectàrees de parcs i jardins

El pla afecta 30.000 m2 de superfície i inclou també la construcció d’un complex de gent gran

El Pla de Millora Urbana de La Roureda preveu la construcció d’habitatge protegit i 1,2 hectàrees de parcs i jardins

El Ple Municipal debatrà l’aprovació provisional del Pla de Millora Urbana de La Roureda, que ordena més de 30.000 m2 del terreny comprès entre la sortida de la Ronda Oest (C-58c) i els carrers de Costabona, d’Àger i de Rialb, al límit nord de Sabadell. Aquest pla ordena un espai on preveu la construcció d’habitatges protegits i de nous espais verds, amb 1,28 hectàrees de parcs i jardins. També estableix la creació d’un nou complex de gent gran.

Al futur Complex Roureda s’hi construiran un centenar d’habitatges adaptats d’entre 1 i 2 habitacions, amb zones per a relacionar-se i per a fer activitats. També s’ubicarà una oficina de serveis socials municipals, espais per a entitats i per a comerços. L’accés als edificis serà de prioritat per a vianants, amb plataforma única, i amb punts de trobada per a la ciutadania. El projecte inclou construir l’edifici Ca n’Ustrell 1, amb 50 pisos de lloguer protegit. El pressupost de les dues promocions és de 27,8 milions d’euros i és previst que les obres comencin l’any 2023.

La construcció del nou Complex Roureda seguirà el model d’èxit que ja funciona als complexos de gent gran Sant Oleguer, Alexandra i Parc Central. L’ordenació del terreny permetrà aixecar en un futur més promocions d’habitatge protegit que podrien arribar a un màxim de 380 pisos (inclosos el Complex i Ca n’Ustrell 1).

Espais verds, d’estada i de passeig

Un dels objectius d’aquest pla urbanístic és generar nous espais públics amables pels veïns i veïnes de l'entorn, que ja fan un ús intens de les places i carrers de les quals disposen. Un altre és ordenar el final de la ciutat pel seu costat nord-oest i garantir la integració de les noves edificacions amb el seu context urbà. Així mateix, es mantindran les connexions directes amb el rodal de Sabadell i el Parc Agrari.

La Roureda serà un dels barris que més es transformarà en els propers anys, amb nous espais verds, d’estada i de passeig, per gaudir d’un entorn de qualitat. El projecte preveu la creació d’un parc que envoltarà tot el sector i d’un eix cívic amb una plaça que donarà al carrer de Costabona.

Un cop s`aprovi pel Ple, el document es remetrà a la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona, per a la seva aprovació definitiva.