PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

04
Març
2014

El ple aprova una modificació puntual del pla general amb l’objectiu de reactivar les zones industrials

La sessió plenària del mes de març ha donat llum verda a l’aprovació d’una modificació puntual del Pla General d’Ordenació de Sabadell per a l’actualització dels sòls industrials

La sessió plenària del mes de març ha donat llum verda a l’aprovació d’una modificació puntual del Pla General d’Ordenació de Sabadell per a l’actualització dels sòls industrials. La proposta s’ha aprovat per majoria amb els vots a favor del PSC, CIU, PP i el regidor no adscrit, Antonio Vega. Els grups d’ES, ICV i EUiA hi han votat en contra.

Aquesta modificació es fa amb la voluntat d’adaptar-la a les necessitats actuals del sector productiu. De fet, pretén reactivar i potenciar les zones industrials, mitjançant la introducció mesurada de variacions en la normativa reguladora que permeti la millora i la modernització de les instal·lacions amb l’ampliació de nous usos compatibles, sense que això comporti una major incidència ambiental.

El propòsit és, doncs, activar una millor projecció econòmica mitjançant la reutilització de les edificacions sense renunciar a l’ús principal industrial, tenint en compte, en tot moment, que els nous usos proposats es puguin relacionar tant amb àrees de residència com amb àrees d’activitat.

La modificació també preveu la possibilitat de portar a terme la compartimentació de les instal·lacions i/o edificacions en determinades zones industrials de Can Roqueta, on el planejament limitava les dimensions de les activitats a la de la parcel·la mínima. Aquesta assimilació comportava que, en algunes claus l’activitat mínima industrial exigia obligatòriament una superfície mínima de 10.000 m2, paràmetre que no acaba d’encaixar amb el dimensionament actual de les activitats econòmiques, força més acotat.

Per tant, atenent aquestes consideracions, l’objectiu de la Modificació puntual del Pla General és adequar la regulació urbanística de les zones industrials de la ciutat per adaptar-la a les necessitats actuals del sector productiu les quals han variat en el temps, ja sigui mitjançant ajustos que incorporen actualitzacions de les activitats que s’hi poden dur a terme (com usos tecnològics), mitjançant la incorporació de nous usos compatibles (com serien bàsicament els dotacionals o els serveis tècnics i en algun cas el terciari, limitats al 50% del sòl) o bé a partir d’ajustar en casos concrets les dimensions admeses de la compartimentació de les activitats.

Categories Empresa, Economia i treball, Urbanisme i Habitatge Tags Pla General d’Ordenació de Sabadell, Ple municipal, Polígon Industrial