PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

04
Juliol
2022

El Ple debatrà la cessió del futur centre esportiu de surf

El Ple debatrà la cessió del futur centre esportiu de surf

El Ple de juliol debatrà l’aprovació inicial del plec de clàusules administratives que ha de regir la concessió del nou equipament. El promotor que sol·licita l’espai -i que disposa d’un avantprojecte-, s’encarregarà de construir i gestionar la piscina d’onades artificials per un període de 40 anys. Durant aquest temps, l’empresa promotora també estarà obligada a abonar un cànon anual al consistori.

Aquest punt arriba al ple municipal després que l’Ajuntament i el promotor pactessin una sèrie de millores ambientals i paisatgístiques. En aquest sentit, el projecte preveu l’ampliació d’una zona verda, un circuit d’aigua tancat i la utilització d’energia verda. A més, es preveu que aquest equipament esportiu dinamitzarà econòmicament i comercialment l’entorn, amb la creació d’activitat econòmica i ocupació. Amb una inversió privada de 14 milions d’euros, el nou complex generarà uns 65 llocs de treball directes (a més de l’ocupació indirecta).

Perquè aquest equipament tiri endavant, el projecte haurà de complir amb uns estrictes requisits ambientals i d’adaptació a l’entorn. En termes paisatgístics, el complex suposarà una potenciació del verd, ja que la zona compta només amb uns 30 arbres, i s’ha arribat a un compromís per plantar-ne més de 200, respectant i conservant el tipus de flora existent.

Una altra de les millores pactades és la rebaixa de l’alçada de l’edifici i l’adaptació de la zona d’aparcament, que no serà de formigó, sinó de terra compactada.

D’altra banda, i pel que fa a l’ús de l’aigua, l’equipament utilitzarà circuits tancats per nodrir les piscines. La quantitat d’aigua inicial que precisarà és de 6.500 m3, però per omplir la piscina no s’usarà l’aigua potable de la xarxa, sinó que es farà servir d’una mina no potable procedent del Molí d’en Torrella. Una vegada en funcionament, la piscina només consumirà l’aigua que s’evapori, l’equivalent a 1,5% mensual, menys que regar la meitat d’un camp de futbol.

També amb relació a l’aigua, destaca la connexió de l’equipament amb el dipòsit d’aigua regenerada no potable de La Bassa. A més, l’aigua de les dutxes i les aixetes es recollirà en un dipòsit i s’aprofitarà per omplir les cisternes dels lavabos. Aquest sistema d’estalvi es complementarà amb la incorporació d’un sistema de recollida de l’aigua de la pluja per fer-la servir per al reg.

Finalment, el projecte també contempla una petjada de carboni nul·la gràcies a la utilització de llum verda, provinent al 100% de fonts d’energia renovable (solar, hidroelèctrica i eòlica). El sostre de la zona d’aparcament comptarà amb plaques fotovoltaiques que produiran un terç del consum requerit. Paral·lelament, les piscines funcionaran amb circuits tancats d’aigua per evitar-ne el malbaratament.

Categories Urbanisme i Habitatge Tags centre esportiu de surf, Complex Sant Oleguer, onades artificials