PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

23
Febrer
2015

El programa de millora de l’espai públic Posem a Punt la Ciutat ha iniciat 34 actuacions

La plaça Rosalia de Castro ja compta amb una nova àrea de jocs infantils

La plaça Rosalia de Castro, al districte tercer, ja llueix un aspecte renovat després de la remodelació de l’àrea de jocs infantils. L’actuació que s’ha dut a terme ha suposat la substitució de tots els elements de joc i també del paviment que havia quedat obsolet.

 

 

 

Entre les tasques que s’han realitzat destaca la instal·lació de 5 jocs infantils (una estructura, una taula de picnic, una caseta, un gronxador i una molla). També s’ha adequat el paviment de seguretat a l’àrea de jocs aportant sorra fina rentada, s’ha instal·lat una tanca de fusta amb sòcol i s’ha senyalitzat l’àrea de jocs amb un cartell informatiu. El pressupost d’execució és de 15.638,44 euros.

Aquesta actuació forma part dels projectes de millora als diferents barris de la ciutat, Posem a punt la Ciutat, atès que el programa té per objectiu adequar i dignificar els barris de Sabadell. Tal i com ha destacat el tinent d’alcalde de Presidència

aquesta plaça necessitava una renovació feia temps i els veïns havien fet palesa aquesta necessitat. Ara, amb aquest programa que enfoca les accions de millora de l’espai públic des de la proximitat, des del punt de vista dels veïns i veïnes, la nova àrea de jocs infantils ja és una realitat. Les obres d’aquest programa s’estan fent a diferents zones de la ciutat perquè siguin més eficaces i útils a la ciutadania.

Un altre espai que també s’està renovant en el marc del programa és la plaça del Voluntariat, al districte quart. En aquest cas també s’estan substituint els elements de joc i el paviment obsolet de l’àrea de jocs per altres de nous. El pressupost d’execució és de 27.887,84 euros.

Aquests dies també es preveu portar a terme la remodelació del ferm de la calçada de la ronda d’Oliana. Aquest vial presenta una sèrie de desperfectes puntuals superficials que afecten únicament a les capes més externes del paquet de ferm i en les quals, a part d’una repercussió en el confort dels usuaris, cal actuar per evitar que la degradació acabi arribant a les capes inferiors de l’estructura del ferm.El pressupost d’execució és de 7.903,48 euros.

Posem a Punt la Ciutat

Les actuacions del programa Posem a Punt la Ciutat, compten amb un pressupost de 3.084.725 milions d’euros, distribuïts entre accions destinades a millorar l’arbrat, restitució de paviment, adequació de jocs infantils segons el que preveu la normativa vigent, adequació de zones de reg i reposició de cablejat elèctric d’enllumenat públic, entre d’altres. El programa es concreta en 80 actuacions als diferents barris de la ciutat.

A hores d’ara ja s’han portat a terme 23 de les actuacions previstes, que sumades a les que s’estan executat aquests dies representa un total de 34 actuacions. Entre les més destacades estan les que s’han fet a la baixada de Can Puiggener, on s’ha reforçat i reparat el paviment de la calçada al llarg de tot el carrer. Una altra de les intervencions que s’ha portat a terme ha estat la reparació de la calçada del carrer de Buxeda, al districte 5.

En el marc de Posem a Punt la Ciutat també s’ha dut a terme la rehabilitació de la plaça del Mestre, al Districte 5. Aquesta actuació ha suposat la millora d’aquesta plaça, retirant l’antiga font en desús, i realitzant la renovació de l’arbrat, la xarxa de reg i l’enjardinament de l’espai.

També han finalitzat els treballs d’arranjament al carrer de Plutarc o el pas de vianants del carrer de Sant Isidor, al districte 4, així com la reposició de l’arbustiva i millora del reg a plaça de la Creu de Barberà, o el reforç de la calçada del carrer de Domènec Tort, al districte 6.

El darrer mes també s’ha fet la reparació del col·lector de Costa i Deu o la remodelació de l’àrea accessible del Parc Taulí, entre d’altres obres a la ciutat.

En aquest sentit, Josep Ayuso recorda que

els propers mesos continuarem treballant per completar la resta d’obres previstes al programa amb l’objectiu d’adequar i dignificar els barris de Sabadell enfocant les accions de millora de l’espai públic des de la proximitat.

D’altra banda, i amb la voluntat que qualsevol ciutadà pugui ubicar les diferents obres i seguir la seva evolució en temps real, el web municipal http://www.sabadell.cat/ca/ciutatapunt mostra un mapa virtual que permet saber les actuacions que iniciades.

Categories Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags ciutatapunt, espai públic, Posem a Punt la Ciutat, urbanisme