PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

18
Desembre
2014

El programa Posem a Punt la ciutat continua millorant espais públics com ara el col·lector de Costa i Deu o l’àrea accessible del Parc Taulí

El programa s’està desenvolupant segons les previsions

Durant el mes de desembre continua el desenvolupament dels projectes de millora als diferents barris de la ciutat, atès que el programa Posem a punt la ciutat té per objectiu adequar i dignificar els barris de Sabadell, enfocant les accions de millora de l’espai públic des de la proximitat, des del punt de vista dels veïns i veïnes, coordinant totes les obres a diferents zones perquè siguin més eficaces i útils a la ciutadania.

Entre les actuacions previstes aquest mes, destaca la reparació del col·lector de Costa i Deu. Les obres que s’han de realitzar es localitzen en el col·lector que transcorre sota l’illa central del carrer de Costa i Deu, entre els carrers de Bernat de Rocabertí fins el sobreeixidor del col·lector sota el carrer de Bernat Metge.

Les feines s’executaran a l’interior del col·lector, al qual s’accedirà pels diferents pous de registre situats a la volta. Durant la reparació no es tallarà el trànsit a vehicles ni vianants, ni es veurà afectat el mercat que s’instal·la els diumenges en aquestes illetes centrals.

Sí que caldrà tancar i senyalitzar correctament els pous de registre que estaran oberts mentre s’estigui treballant. Es senyalitzaran amb tanques i reixes que substitueixin la tapa del pou per assegurar la ventilació, però que impedeixin la caiguda en alçada. El pressupost d’execució és de 27.014 euros.

Tal i com ha explicat el tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso,

Posem a punt la ciutat neix de les peticions rebudes per part dels veïns i veïnes dels diferents barris i districtes de Sabadell i de la feina dels departaments tècnics de l’Ajuntament. Vol donar una empenta decidida i contundent a l’espai públic, atès que, a causa de la crisi, els darrers anys hem centrat els esforços de les finances municipals en temes de caire social. Amb aquesta iniciativa farem actuacions a tots els districtes i en diferents àmbits de la ciutat.

Aquests dies també es preveu portar a terme la remodelació de l’àrea accessible del Parc Taulí, que suposarà una inversió d’11.808 euros. En aquest cas es farà una rehabilitació de tota la zona de jocs infantils, així com totes les reparacions que es considerin oportunes.

Un altre projecte que es farà al desembre és la rehabilitació dels espais públics de la vorera del carrer d’Amílcar Barca, del carrer de Florit i les escales del Passatge de les Escoles al barri de Can Puiggener.

Està previst que al carrer d’Amílcar Barca es faci la rehabilitació de la vorera per tal de poder tenir un espai de pas superior a l’existent .

Quant al carrer de Florit, es proposa incorporar-lo al sistema viari, atès que entre els carrers de Florit i d’Empúries hi ha un desnivell de 2 metres. La proposta és refer les escales adossades a l’edificació i donar continuïtat amb les escales a la resta de l’espai. L’objectiu és salvar els desnivells, fer un pas de vianants i també instal·lar baranes.

L’actuació al passatge de les Escoles contempla la substitució de les escales actualment existents per altres de noves amb la instal·lació d’una barana en el recorregut. El traç d’aquestes escales serà el mateix que es dóna a les escales del carrer de Florit i en conjunt s’instal·laran 4 trams de barana.

D’altra banda, aquest mes de desembre també està previst dur a terme una primera fase de reposició i instal·lació de cablejat i altres elements de les instal·lacions d’enllumenat públic, en zones on ha desaparegut com a conseqüència de robatoris.

Aquest projecte està dividit en dues fases i aquesta primera consisteix en la reposició del cablejat, que, per tal d’evitar nous robatoris, es realitzarà de forma aèria entre els punts de llum que per la seva altura ho permetin, i subterrània quan per l’altura no sigui possible. La inversió serà de 49.114 euros.

A més, durant el mes de desembre es farà la substitució de les juntes de dilatació de la calçada de la ronda d’Europa. En concret, les feines consistiran en l’extracció de les juntes existents, el sanejament de la capa d'asfalt afectat i en la reconstrucció de les juntes amb diversos aglomerats asfàltics, el tall de la junta i el segellat final d'aquesta. Les feines tenen un import previst de 7.558 euros.

Categories Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags ciutat a punt, espai públic, posem a punt la ciutat, urbanisme