PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

02
Gener
2015

El Racó del Campanar a punt per reobrir-se a la ciutadania

El proper dilluns, 5 de gener, està previst reobrir el Racó del Campanar

El proper dilluns, 5 de gener, està previst reobrir el Racó del Campanar a la ciutadania, atès que la gespa que es va plantar a finals d’octubre ja ha pogut arrelar bé. L’àmbit també compta amb 4 llorers i 6 sòfores que es van plantar recentment, quan les temperatures han estat més baixes per garantir, així, la seva viabilitat.

D’aquesta manera, l’espai central del Racó del Campanar ha quedat embolcallat per la plantació d’arbrat a la banda sud, al costat de l’edifici de l’Ajuntament i uns parterres amb boixos (arbustives) i també els llorers i que donen continuïtat a la plantació existent en l’entrada del Campanar de Sant Fèlix.

A més, amb la col·locació definitiva de l’escultura d’en Tapies, la Gran Campana, que fins fa uns mesos només es podia veure pati del Museu d’Art des de l’any 1995, s’acompleix l’objectiu d’ubicar-la en aquesta plaça pública quan l’escultura va ser adquirida per part de l’Ajuntament de Sabadell a la Galeria Carles Tatché de Barcelona.

D’altra banda, i tal i com es va anunciar fa uns dies, amb la retirada de la Fira de Santa Llúcia, ja es poden veure les noves jardineres de pedra artificial a la part sud del passeig, entre el carrer del Mestre Rius i el carrer del Pedregar.

Precisament, aquest matí el tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso, ha visitat la zona i ha comentat que

poc a poc tots els àmbits de passeig van obrint-se a la ciutadania. Ara és el moment perquè els sabadellencs i sabadellenques s’ho facin seu i l’espai adquireixi realment el seu sentit complet. Volem que la gent passegi, segui, es relacioni, descansi o participi de les activitats que es portin a terme...només així podrem gaudir plenament del nou Passeig i dels seus racons.

Pel que fa a la part nord del passeig de la Plaça Major, l’espai que fins al proper dia 11 de gener ocuparà la pista de gel, també lluirà jardineres un cop es desmunti la pista. En total es col·locaran 16 jardineres amb heures i boix.

També a mitjan gener està previst acabar d’instal·lar bandes de senyalització podotàctil i la plantació d’arbustives als escocells dels arbres del passeig i a les jardineres del passeig de Manresa.

De la mateixa manera, per tal de minimitzar l’impacte de les tanques d’obra de l’estació dels FGC, en els propers dies es col·locaran unes lones al voltant d’aquests espais, dissenyades per estudiants de l’escola Illa amb diversos motius i de color que donaran un altre aspecte a aquest espai en espera de la seva configuració definitiva.

Categories Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags espai públic, Racó del Campanar, urbanisme